Тимошенко хочуть заарештувати ще один раз

07 грудня 15:34

Шевченківський районний суд Києва в середу ввечері розгляне питання про арешт екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко за зверненням Служби безпеки України, заявляє керівник захисту Ю.Тимошенко Сергій Власенко.

 

«Зараз Шевченківський районний суд буде розглядати питання про повторний арешт Тимошенко в іншій справі», - сказав він агентству «Інтерфакс-Україна» в середу, 7 грудня.

«Це незаконно, нелогічно і необгрунтовано», - додав він.

За словами С.Власенко відповідний позов подала СБУ.

«Вони настільки бояться Тимошенко, що готові заарештовувати її вдруге, втретє, вдесяте, в п'ятнадцятий раз і так далі», - сказав С.Власенко.

Відповідаючи на питання агентства, чи не виглядає абсурдом заарештовувати Ю.Тимошенко, яка вже сидить у в'язниці, він заявив: «Це і є абсурд».

С.Власенко уточнив, що він наразі знаходиться в будівлі Шевченківського райсуду. «Суд повністю заповнений міліцією, посилені заходи безпеки», - сказав він, зазначивши, що йому невідомо, в якому режимі буде розглядатися ця справа.

Керівник групи захисту Ю.Тимошенко повідомив, що саме засідання суду поки не почалося, однак слідчий СБУ, який веде справу Ю.Тимошенко, вже знаходиться в Шевченківському суді.

Нагадаємо, що влада утримуює Ю.Тимошенко в Лук'янівській в'язниці вже чотири місяці - з 5 серпня 2011 року.