Тимошенко хоче, щоб Власенко був її захисником у справі за ЄЕСУ

18 жовтня 05:13

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко звернулася з офіційною заявою до слідчих СБУ з проханням залучити Сергія Власенка в якості її захисника у новій справі щодо боргів компанії ЄЕСУ перед Міністерство оборони Росії. Про це повідомив сам адвокат.

 

"Юлія Володимирівна подала заяву, в якій наполягає на тому, що хоче бачити мене в якості свого захисника", - сказав він.

С.Власенко зазначив, що надав слідству відповідні документи, які підтверджують його повноваження бути захисником Ю.Тимошенко, додавши, що тепер очікує рішення слідчого. Згідно із законодавством, його має бути винесено протягом трьох днів. «Я не думаю, що він буде затягувати», - додав він.

На питання, чи відбувалися будь-які слідчі дії щодо Ю.Тимошенко в рамках нової справи, він сказав, що такі дії не можуть проводитися за відсутності сторони захисту.

Нагадаємо, стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації «Єдині енергетичні системи України» на бюджет країни.

На початку липня 2011 року Головне слідче управління СБУ порушило кримінальну справу за фактом спроби розкрадання $405
млн колишніми посадовими особами Кабінету міністрів, промислово-фінансової корпорації «Єдині енергетичні системи України» і компанії United Energy International Limited. Справу порушено за ч.2 ст.15 (спроба здійснення злочину), ч.5 ст. 191 КК (привласнення і розкрадання майна в особливо великих розмірах організованою групою).

За інформацією СБУ, у результаті "неналежного виконання угод загальна сума непогашеної заборгованості корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Російської Федерації становить 405,5 млн доларів".

У цій кримінальній справі мова йде про зобов'язання за генеральною угодою від 29 травня 1996 року, контрактом від 25 липня 1996 року, угодою від 11 червня 1997 року і від 30 червня 1997 року про порядок постачань продукції виробничо-технічного призначення для потреб Міністерства оборони РФ. На момент утворення боргу ЄЕСУ очолювала колишній прем'єр-міністр України Ю.Тимошенко.