Тимошенко хоче поїхати до США для участі в суді проти Фірташа

29 червня 08:54

Екс-прем'єр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на наступному судовому засіданні 4 липня буде клопотати про те, щоб суд дозволив їй поїздку до США для участі в судовому процесі проти українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

 

«На наступному судовому засіданні я буду оголошувати клопотання про моє право виїхати до США - дати можливість боротися з Фірташем, або з «Росукренерго», з корупцією в Україні, не в українських, а міжнародних судах», - сказала вона журналістам у середу, 29 червня після закінчення судового засідання.

При цьому вона не змогла спрогнозувати, чи дозволить суд їй цю поїздку. «Подивимося», - сказала Ю.Тимошенко.

Її захисник Сергій Власенко у свою чергу додав: «Вони бояться відпустити Тимошенко на вихідні до Львова. Про яку Америку може йти мова? Я тут більш песимістичний, ніж Юлія Володимирівна».

С.Власенко відзначив, що якщо Ю.Тимошенко не дозволять поїхати до США, то слухання пройде без неї. «Відповідні процедури будуть проводитися за участю юристів», - пояснив він.

Нагадаємо, що минулого тижня Ю.Тимошенко «допомогла Фірташу отримати візу до США», оскільки окружний суд Нью-Йорка наказав сторонам - співвласнику «РосУкрЕнерго» Дмитру Фірташу і лідеру БЮТ Юлії Тимошенко - з'явитися в суді 22 липня 2011 року.

Сам Д.Фірташ заявляє, що не отримував жодних офіційних викликів прибути до суду Нью-Йорка для обговорення позову.

Як повідомлялося раніше, 27 квітня Ю.Тимошенко звернулася до суду Нью-Йорка (США) з позовом проти співвласника газового трейдера компанії «РосУкрЕнерго» - бізнесмена Дмитра Фірташа. Екс-прем'єр подала позов щодо рішення Стокгольмського арбітражу, прийнятого у 2010 році, за яким у квітні цього року «Нафтогаз» повернув «РосУкрЕнерго» 12,1 млрд куб. м природного газу.