Тимошенко доведеться працювати у колонії

24 лютого 10:37

Тимошенко буде працювати у колонії, як тільки одужає. Не працювати у виправних установах дозволяється тільки інвалідам та вагітним.

 

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко буде залучена до робіт в Качанівській виправній колонії після того, як одужає. Про це заявив Голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков.

«Вона буде працювати, як тільки одужає», - сказав він.

Він зазначив, що за законодавством, робота передбачена для всіх, виняток робиться тільки для пенсіонерів, інвалідів, і то, якщо інвалід бажає працювати, то він працює, виняток робиться для хворих, вагітних жінок.

«Для всіх інших ми рекомендуємо працювати, і якщо людина відмовляється, з нею проводиться відповідна виховна робота, і у нас є співробітники, які займаються цією роботою», - сказав він.

Нагадаємо, з 9 лютого Тимошенко почала відбувати у Качанівській виправній колонії покарання за вироком суду у «газовій справі».

Також Тимошенко дозволили не надягати тюремну робу, поки що вона буде у своєму одязі.

Екс-прем'єр перебуває у Качанівській колонії з 30 грудня 2011 року.

Її було поміщено у сектор тимчасового слідчого ізолятора на території колонії, оскільки Тимошенко перебуває під слідством у справі щодо ЄЕСУ.

23 грудня 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення Печерського районного суду Києва, яким Тимошенко було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення влади при укладанні газових контрактів з Росією.

Як повідомлялося, Юлію Тимошенко було засуджено до семи років позбавлення волі 11 жовтня 2011 року. Суд визнав її винною у перевищенні посадових повноважень при укладанні газових контрактів з Росією у грудні 2009 року.

Також нагадаємо, щодо Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ на суму 405,5 млн дол. !zn

Читайте також:

Депутат Європарламенту підозрює, що Тимошенко отруїли в СІЗО

Власенко запевнив, що Тимошенко не відмовлялася від роботи у колонії

У ПР вважають, що у Тимошенко можуть виявити «запалення хитрощів»