Тимошенко допускає, що її можуть заарештувати

29 травня 09:11

Колишній прем'єр-міністр, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко допускає подальші спроби обмеження її свободи, в тому числі арешт. Про це вона заявила в інтерв'ю російському телеканалу «РЕН ТВ» 28 травня.

 

«Я вважаю, що є. Тому що люди, які сьогодні при владі, просто вважають, що у них немає іншого виходу», - сказала екс-прем'єр, відповідаючи на питання, чи є вірогідність того, що її дійсно можуть заарештувати.
Ю. Тимошенко вважає, що в зв'язку з падінням суспільної підтримки влада намагається усувати опонентів шляхом позбавлення їх волі.
«Враховуючи те, що сьогодні у президента (Віктора Януковича) і у його команди рейтинг досяг 11%, вони вважають, що тільки через в'язницю можна усувати конкурентів», - сказала вона.
При цьому екс-прем'єр підкреслила, що 24 травня їй вдалося уникнути арешту лише завдяки широкій підтримці населення.
Нагадаємо, що 24 травня за рішенням суду Генеральна прокуратура затримала Тимошенко, взявши під варту, для проведення слідчих дій.
Однак після 7-годинного допиту Тимошенко була звільнена з-під варти.
У той же день Генпрокуратура завершила розслідування справи проти Тимошенко і пред'явила їй звинувачення у перевищенні влади при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році.