Тимошенко буде вимагати відведення прокурора

04 липня 09:42

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на наступних засіданнях суду має намір вимагати відведення прокурорів. Про це вона заявила після завершення суду.

 

Ю.Тимошенко зазначила, що хоче зробити публічну заяву щодо прокурора Лілії Фролової, яка представляє Генеральну прокуратуру.

«Ця людина всупереч закону, всупереч неупередженості судового процесу, як вони це стверджують, на прес-конференції заявила, що в мене буде покарання 10 років, і ніякого умовного покарання. Я хочу на цьому прикладі показати, які прокурори сьогодні працюють і які прокурори представляють обвинувачення в суді - заангажовані», - сказала вона.

Ю.Тимошенко запевнила, що на наступному засіданні її захист заявить
відведення «таким прокурорам».

Нагадаємо, сьогодні Печерський суд оголосив перерву у розгляді справи проти лідера БЮТ Ю.Тимошенко до 6 липня, надавши тим самим час адвокату Миколі Титаренку для ознайомлення з матеріалами справи.

17 червня Генеральна прокуратура передала до Печерського суду кримінальну справу за обвинуваченням Ю.Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією у 2009 році.

29 червня суддя Печерського суду Києва Родіон Кірєєв ухвалив рішення відкласти суд у справі Ю.Тимошенко до 4 липня у зв'язку з тим, що ані екс-прем'єру, ані її захиснику не надійшло рішення суду за результатами попереднього слухання в установленому порядку.

1 березня слідчі Генпрокуратури надали Юлії Тимошенко для ознайомлення 180 томів кримінальної справи.

У даний час стосовно неї діє запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

27 січня Генпрокуратура порушила проти Тимошенко справу за підозрою в тому, що вона, будучи прем'єром, використала не за призначенням 67 мільйонів гривень з державного бюджету, виділені під гарантію уряду на закупівлю і ввезення до країни 1 тисячі автомобілів Opel Combo в якості машин швидкої допомоги.

У вересні 2009 року держкомпанія „Укрмедпостач“ уклала договір з „Vamed Engineering GmbH&CO KG“ (Австрія) щодо постачання 15 найменувань медичного обладнання на загальну суму 99,5 млн євро. У тому числі йшлося про продаж 1000 автомобілів Opel Combo вартістю 12500 євро за одиницю до оподаткування (вартість усієї партії автомобілів до оподаткування - 142,1 млн грн.).