Тимошенко більше не потребує стаціонару, але поки залишиться в лікарні

19 вересня 10:16

За результатами роботи міжнародної медкомісії, лікарі заявили, що курс реабілітації Юлія Тимошенко пройшла успішно, і фактично не потребує лікування в умовах стаціонару. Але за бажанням Тимошенко було прийнято рішення залишити її в лікарні приблизно на місяць.

 

Курс реабілітації екс-прем'єр Юлія Тимошенко пройшла успішно, Тимошенко фактично не потребує лікування в умовах стаціонару. Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко на прес-конференції з німецьким лікарем Лутцом Хармсом і головним лікарем ЦКЛ «Укрзалізниці» Михайлом Афанасьєвим за результатами роботи спільної міжнародної медичної комісії.

За словами Моісеєнко, протягом більш як чотирьох місяців перебування в ЦКЛ, пацієнтка Тимошенко пройшла вже більш ніж 350 різних процедур.

Як зазначила перший заступник міністра, «на сьогодні Тимошенко не є стаціонарною пацієнткою, і єдиний метод реабілітації, до якого зараз вдаються лікарі - це лікувальна фізкультура», цитує прес-служба МОЗ.

Моісеєнко також повідомила, що за рішенням медичної комісії на сьогоднішній день будь-які медичні показання або інші об'єктивні причини для утримання пацієнтки і надалі в умовах стаціонару відсутні. Тобто комісія прийшла до висновку, що Тимошенко фактично не потребує умов стаціонару.

Однак за бажанням Тимошенко українськими та німецькими лікарями спільно було прийнято рішення залишити пацієнтку в ЦКЛ під наглядом лікарів.

- Тимошенко залишиться в лікарні ще мінімум на місяць


Моісеєнко зазначила, що орієнтовний термін перебування Тимошенко в лікарні продовжений приблизно на місяць.

Доктор Хармc зазначив, що пацієнтка значно розширила рухову активність, а також вже почала самостійно пересуватися.

Головний лікар ЦКЛ «Укрзалізниці» зазначив, що майже 5-місячний термін перебування пацієнтки в стаціонарному закладі фактично суперечить всім загальноприйнятим європейським стандартам лікування. !zn

Читайте також:

Німецький лікар Хармс приїхав у лікарню до Тимошенко

Сусідка по палаті Тимошенко «згадала», як екс-прем'єр качала прес і піднімала гирі (ВІДЕО)

Головлікар харківської лікарні назвав абсурдними заяви Тимошенко про радіацію в палаті

Тимошенко заявила, що вилучені дозиметри чотири рази показували перевищення радіації, і попросила нові

Генпрокуратура впевнена, що Тимошенко перебуває за гратами з провини захисту