Тимошенко закликала українців "влаштувати Крути" мафіозному режиму Януковича

29 сiчня 10:23

Лідер опозиції закликала українське суспільство пам'ятати героїв Крут, які героїчно виступили проти загарбників у Києві.

 

Лідер української опозиції, колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у День пам'яті Героїв Крут закликає українців організувати Крути мафіозному режиму, сказано в її зверненні.

Екс-прем'єр нагадала, що в цей день 95 років тому кілька сотень юних захисників Української народної республіки намагалися самовіддано зупинити армію більшовицьких загарбників, яка йшла на Київ, а зараз нащадки цих більшовиків, "трохи модернізовані і перефарбовані - знову наступають на столицю і всю нашу державу". "Наче внутрішні окупанти, - говорить Тимошенко, - знищують політичних опонентів, громадських активістів, звужують простір свободи, зупиняють європейський курс України. Державна машина працює для однієї мети - забезпечити своє довічне правління".

Тимошенко підкреслила: "Ми є свідками того, як сліпе бажання одного диктатора руйнує мрію і справу багатьох поколінь, вбиває надію мільйонів жити у нормальній європейській Україні, перетворює Україну з недостатньо розвиненої у досить відсталу феодальну державу".

"Події 1918 і 2013 років схожі між собою тим, що перед нами знову лежить питання збереження української незалежності, майбутнього наших дітей і онуків і нашого місця серед цивілізованих держав", - сказала вона.

Лідер опозиції переконана, що українців неможливо приручити і переконати в тому, що чорне - це біле, неправда - це істина, корупція - це економічна стабільність, а відсутність елементарних свобод і прав - це збереження правопорядку. "Патріотично налаштовані українці з європейськими переконаннями - найбільший страх режиму", переконана Тимошенко. Вона впевнена, що режим Віктора Януковича "боїться навіть одиночних виступів".

"У День пам'яті Героїв Крут я закликаю товариство прокинутися. Особистий нейтралітет до того, що відбувається у країні - це голос за встановлення диктатури, це втрачений шанс на європейське майбутнє хоча б для наших дітей і онуків... Колись Лев Толстой сказав, що добрих людей більше, але перемагає зло, тому що злі краще організовані. Я звертаюся до вас: організовуйтесь, дійте спільно. Створюйте в Києві, у містах і селах власні великі та малі, колективні та індивідуальні Крути проти мафіозного режиму", - пише Тимошенко.

"Тільки тоді, коли приклад сотень відважних борців наслідують тисячі і сотні тисяч, коли Україна закипить багатьма вогнищами спротиву несправедливості, тільки тоді ми розімкнемо зачароване коло історії. Тільки так ми виборемо право на справді вільну європейську Україну", - переконана Тимошенко. !zn

Читайте також:

"Батьківщина" внесла в Раду проект заяви про підтримку Україною євроінтеграційного курсу

"І справжні, не фальшиві фарби"? Крути: спроба історичної інтерпретації