Тимошенко закликала світ не слухати звинувачень на адресу "Свободи", а допомогти у боротьбі з корупцією в Україні

16 лютого 11:04

Тимошенко зазначила, що якщо світ не мобілізується на захист української демократії, то інші колишні радянські республіки також затягне до спіралі загальної корупції.

 

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликає не слухати звинувачень у ксенофобії на адресу ВО "Свобода". Про це вона сказала в інтерв'ю французькому журналу Politique Internationale, повідомляє "Тиждень.uа".

"Свобода"отримала популярність, насамперед, за політики нинішньої влади - тієї політики, яка робиться всупереч інтересам української нації: закриття українських шкіл, переписування історії, зневага до української мови... Я переконана, що "Свобода" доведе світу: брехливі звинувачення, що про неї поширюють, - не більше, ніж брудна пропаганда", - зазначила Тимошенко.

Також вона заявила, що лідер партії "УДАР" Віталій Кличко "має хороший потенціал, щоб стати політиком державного масштабу. Ми поділяємо з Віталієм спільні принципи - ті, які захищали під час Помаранчевої революції. Тепер повинні досягти того результату, який намітили собі".

Крім того, Тимошенко зазначила, що якщо світ не мобілізується на захист української демократії, то інші колишні радянські республіки також затягне в спіраль загальної корупції.

На питання, що повинні робити друзі України за кордоном, щоб не допустити встановлення диктатури, Тимошенко зазначила: "Добре було б, наприклад, заблокувати рахунки підприємств, які використовував міністр енергетики Юрій Бойко, щоб придбати, на дуже сумнівних умовах, бурову техніку для видобутку нафти. Люди з найближчого кола Президента, і в першу чергу, його син, який став мільярдером за три роки, мають приватні рахунки в Європі і в США. В рамках боротьби з корупцією і відмиванням грошей, вочевидь, можна розслідувати походження грошей, які надходять до цих банків?".

Стосовно себе Тимошенко вважає, що міжнародна громадськість повинна домагатися кримінального покарання суддів, причетних до її засудження і ув'язнення. "Держдепартамент (США) має всі елементи правового порядку, щоб застосувати відповідні санкції до суддів і прокурорів", - сказала вона.

Загальна війна проти корупції, вважає вона, може стати "початком кінця для тих новітніх диктаторів, які процвітають в молодих і уразливих демократичних країнах".

"В світі існує цілий перелік країн, де демократія ніколи не спрацьовувала, - сказала Тимошенко. - Але було б фатальною помилкою вважати, що Україна належить до цього списку. Всі місії спостерігачів констатували, що вибори-2012 є регресом порівняно з виборами-2010. Ми фактично повернулися на рівень 2004 року. Це доводить, що партія влади не пройшла тест на демократію". !zn

Читайте також:

Євросуд може змусити Україну переглянути "газову справу" Тимошенко

Тягнибок вважає недоцільним об'єднання з "Батьківщиною" і "УДАРом"

Яценюк пояснив, що Тимошенко не приїхала до суду через погані дороги

Тимошенко вимагає, щоб їй дали допитати свідка у справі Щербаня