Тимошенко вручили повідомлення про підозру в убивстві Щербаня

21 сiчня 08:42

Екс-прем'єру вручили повідомлення про підозру в організації розтрат чужого майна, а також у тому, що в 1996 році, будучи президентом ЄЕСУ, спільно з Павлом Лазаренком вона замовила і організувала вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

 

Генеральна прокуратура України опублікувала відеозапис того, як начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков вручає екс-прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко повідомлення про підозру в співорганізації умисного вбивства депутата Євгена Щербаня.

Дане відео у Генпрокуратурі продемонстрували представникам іноземних дипломатичних місій в Україні, з якими зустрічався Генеральний прокурор Віктор Пшонка.

Тимошенко ознайомилася з текстом повідомлення і підписала його. При цьому екс-прем'єр поводилася спокійно, розмовляла тихо. У п'ятницю, 18 січня, на брифінгу генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що за такий злочин обвинуваченій загрожує довічний термін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що слідчий у справі про вбивство народного депутата Щербаня намагався вручити повідомлення про підозру захисникам Тимошенко - Кожем'якіну та Власенку. Адвокати відмовилися його отримати.

Як повідомлялося, Руслан Щербань 4 квітня на прес-конференції заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко і екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгенія Щербаня. Однак він не уточнив, які саме документи, відзначивши тільки, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних. Він стверджує, що в даний час у справі з'явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Лазаренка і Тимошенко.

Тимошенко вже відкинула всі звинувачення у причетності до вбивства. Вона сподівається, що Щербань-молодший зрозуміє "як підло і низько його використовували, і більше так не буде робити".

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов розцінює заяву Руслана Щербаня про нібито причетність екс-прем'єра Тимошенко до вбивства його батька, Євгена Щербаня, як політичне замовлення влади.

Євген Щербань був розстріляний кілерами у Донецькому аеропорту 3 листопада 1996 року, коли зійшов з літака. Разом з депутатом загинула його дружина. Руслан Щербань, який був разом з батьком, дивом залишився живий.

Слідством і судом було встановлено, що розстріл народного депутата організувало кримінальне угрупування Кушніра-Рябіна-Алієва. !zn

Читайте також:

Власенко: якби Тимошенко можна було розстріляти, її б розстріляли

Адвокати відмовилися отримувати повідомлення про підозру Тимошенко у вбивстві

Мельниченко звинуватив Лазаренка у замовленні вбивства Щербаня, а Тимошенко - в оплаті послуг кілера

Кужель розповіла, що могло врятувати Щербаня від смерті

Піскун: Без причин звинувачувати Тимошенко у вбивстві Щербаня ніхто не став би