Тимошенко вирішила замість поїздки до суду в справі ЄЕСУ провести нараду з соратниками

12 квiтня 13:42

Тимошенко звернулася з проханням надати їй короткострокове побачення з Луценком, Турчиновим і Яценюком.

 

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко вкотре відмовилася від участі в судовому засіданні в справі про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" в Харкові, проте наполягає на побаченні зі своїми соратниками - лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, його заступником Олександром Турчиновим і нещодавно звільненим екс-главою МВС Юрієм Луценком.

"Засуджена Тимошенко замість поїздки до суду запланувала собі партійне нараду, зокрема, за участю Луценка, Яценюка і Турчинова. Про це йдеться в її заявах від 11 квітня на ім'я керівництва Качанівської колонії", - повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України в четвер, 11 квітня.

За їх інформацією, в одній зі своїх заяв Тимошенко зазначає, що відмовляється їхати в Київський районний суд Харкова на засідання, заплановане на 12 квітня, тому що "не має бажання заподіювати шкоду своєму здоров'ю".

Водночас, в іншій заяві вона вимагає від пенітенціарної служби забезпечити її побачення з Яценюком, Луценко і Турчиновим, час проведення цієї зустрічі екс-прем'єр призначила на 10.00 в п'ятницю.

"Ні один із запрошених засудженої до себе на зустріч до керівництва пенітенціарної служби із запитами на побачення з Тимошенко письмово не звертався", - підкреслили в ДПтС.

Зазначимо, 12 квітня у Харкові, незважаючи на заборону суду, пройде опозиційна акція "Вставай, Україно!" за участю лідерів опозиції Яценюка, Віталія Кличка і Олега Тягнибока.

У цей же день о 16.00 в Апеляційному суді Харківської області розпочнеться чергове засідання Київського райсуду в справі щодо Тимошенко, яку звинувачують у зловживаннях корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Як повідомив раніше прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, екс-прем'єра може бути доставлено в суд примусово. !zn

Читайте також:

Суд заборонив акцію "Вставай, Україно!" у Харкові. Опозиція у відповідь: відбудеться за будь-яких умов

Тимошенко можуть примусово доставити в суд у справі ЄЕСУ 12 квітня

Янукович вважає неможливим помилування Тимошенко, поки не завершаться суди

Янукович не має наміру звільняти Тимошенко "за сценарієм Луценка" - омбудсмен