Тимошенко вимагає доставити її до Києва на допит Кириченка

17 квiтня 22:31

Тимошенко попросила всіх журналістів будь-яким можливим способом забезпечити контроль за її доставкою в суд.

 

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася до адміністрації Качанівської колонії із заявою, в якій вимагає доставити її в Київ 19 квітня на засідання суду з наступного допиту свідка в справі про вбивство Євгена Щербаня Петра Кириченка, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Юлія Тимошенко вимагає бути присутньою при допиті цього свідка, тому вона просить всіх журналістів будь-яким можливим способом забезпечити або здійснити контроль за її доставкою в суд", - сказав захисник Сергій Власенко.

За його словами, чергова відмова тюремників в допуску ЗМІ до цієї процедури буде додатковим аргументом брехливості їх заяв про нібито відмову Юлії Тимошенко від етапування в Київ. "Якщо їм нема чого боятися, вони повинні завести всіх до Юлії Тимошенко, щоб ви мали можливість у неї все запитати", - додав захисник.

Власенко зазначив, що напередодні допиту Віталія Гайдука в справі про вбивство Євгена Щербаня, за словами Тимошенко, тюремники "навіть не намагалися створити видимість, що вони збираються її кудись везти". "Дуже хотілося б, щоб пенітенціарна служба продемонструвала відео, яке вона знімала, на якому Юлія Тимошенко абсолютно чітко вимагає доставити її на судове засідання, так, як вона це робила і до цього, але я попросив би пенітенціарну службу подавати не нарізані шматочки, а показати повне відео, як це відбувалося. Юлію Тимошенко позавчора фізично не допустили до доставки в Київ на судове засідання, на якому проходив допит свідка Гайдука", - повідомив він. !zn

Читайте також:

У Гайдука немає доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня

Гайдук заявив, що Щербань уникав зустрічей з Тимошенко, але бачився з Лазаренком

Тимошенко звинуватила наглядачів у зриві побачення з Луценка