Тимошенко відмовляється вийти до опозиціонерів, щоб спровокувати скандал,- пенітенціарна служба

12 квiтня 12:36

У Держпенінтенціарній службі України заявляють, що створили умови для того, щоб запланована зустріч екс-прем'єра з опозиційними лідерами відбулася, проте Юлія Тимошенко відмовляється пройти в кімнату для побачень для зустрічі з депутатами.

 

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовляється пройти в кімнату для побачень для зустрічі з соратниками в ЦКЛ№5 - лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, першим заступником голови ВО "Батьківщина" Олександром Турчиновим і екс-главою МВС Юрієм Луценком.

Як повідомляє прес-служба Держпенінтенціарної служби України, "засуджена заявила, що у неї немає намірів пройти в кімнату для побачень для зустрічі з депутатами, які прибули до неї".

"Засудженій в черговий раз були роз'яснені вимоги закону з цього приводу, і пенітенціарна служба продовжує очікувати її остаточної відповіді.

У відомстві також відзначили, що кімната для побачень розташована на відстані буквально декількох метрів від її палати.

ДПтС також зазначає, що у випадках, коли на побачення з Тимошенко прибувають її адвокати, "то вона завжди відразу ж проходить у спеціально облаштовану кімнату, де проводить з ними зустрічі тривалістю по 5-6 годин".

"У зв'язку з тим, що поведінку засудженої направлено на провокацію скандалу і звинувачення пенітенціарної установи в тому, що ми нібито не пускаємо депутатів, прес-служба уповноважена заявити, що ДПтС і керівництво колонії не перешкоджає у проведенні побачення засудженої з депутатами, крім того, ми готові всіляко сприяти такому побаченню", - підкреслюється в повідомленні.

У той же час начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков стверджує, що Тимошенко зможе скористатися своїм правом на короткострокове побачення з соратниками з опозиції, як тільки "буде до цього готова".

"Ми надамо побачення, коли Юлія Володимирівна буде до цього готова. Зараз вона не готова, тому що не хоче проводити цю зустріч у кімнаті для короткострокових побачень, яку ми їй запропонували", - сказав Колпащиков журналістам перед входом в ЦКЛ №5, де екс-прем'єр проходить курс лікування.

Він також спростував слова екс-глава МВС Юрія Луценка, що згідно з чинним законодавством, першими в кімнату для побачень заходять ті, хто приїхав на побачення, і тільки потім заходить сам засуджений до якого приїхали.

"Це абсолютно неправильна процедура. Це зі слів Луценка, але не зі слів законодавства. Бути в колонії і знати законодавство - різні речі", - сказав начальник колонії.

За його словами, порядок проведення короткострокових побачень, у тому числі і те, в якому порядку повинні заходити в кімнату для короткострокових побачень, описується в Кримінальному процесуальному кодексі у статті 110. !zn

Читайте також:

Лідерів опозиції не пустили до Тимошенко

Тимошенко вирішила замість поїздки до суду у справі ЄЕСУ провести нараду з соратниками

Янукович вважає неможливим помилування Тимошенко, поки не завершаться суди