Тимошенко відмовилася від етапування і участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції

04 березня 09:58

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, пославшись на стан здоров'я, відмовилася від участі у судовому засіданні у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

 

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася від участі у судовому засіданні з допиту свідка у "справі Щербаня" у приміщенні Апеляційного суду Києва.

"Співробітники колонії були готові проінформувати засуджену про умови і конкретний час етапування. Проте, результати розмови з засудженою не відрізняються від попередніх спроб пенітенціаріїв дізнатися наміри засудженої щодо етапування шляхом транспортування", - йдеться в повідомленні прес-служби Держпенітенціарної служби України.

"Відповіді Тимошенко і результати розмови свідчать, що вона не бажає бути етапованою", - підкреслює відомство.

Згідно з повідомленням, екс-прем'єр у черговий раз послалася на стан здоров'я і заявила, що співробітники Пенітенціарної служби повинні враховувати висновки німецьких лікарів.

Крім того, Тимошенко "у категоричній формі" відмовилася від участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Нагадаємо, на 4 березня у Києві призначений допит свідка на стадії досудового слідства у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Тимошенко неодноразово заявляла про бажання особисто брати участь у допиті свідка. Однак, перебуваючи на стаціонарному лікуванні у відповідності з 138 статтею Кримінального процесуального кодексу, така людина не може залучатися до участі у слідчих діях і судовому процесі.

1 березня керівництво Качанівської виправної колонії подало всі документи для етапування екс-прем'єра Юлії Тимошенко на судове засідання у справі про вбивство Євгена Щербаня до Києва 4 березня. !zn

Читайте також:

Тимошенко пропонували літак для доставки до суду

Керівництво Качанівської колонії підготувалося до етапуваня Тимошенко

Німецькі медики розповіли, як можна відвезти Тимошенко до Києва