Тимошенко відмовилася летіти літаком до суду, але може бути етапована до Києва рано вранці

04 березня 07:20

Екс-прем'єр відмовилася летіти до Києва на суд у справі про вбивство Щербаня літаком, пославшись на те, що може погано перенести переліт.

 

В апеляційному суді столиці 4 березня на допиті свідка Володимира Щербаня у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня чекають на екс-прем'єра Юлію Тимошенко. За станом на вечір 3 березня ніяких перешкод для етапування екс-прем'єра з Харкова до Києва не було.

За словами працівників пенітенціарної служби, для перевезення Тимошенко були готові карета швидкої з лежаком-ношами і комфортабельний мікроавтобус. Виїзд був запланований на 5 ранку, і досі залишається невідомим, чи доставлять Тимошенко до Києва, пише газета "Сегодня".

Джерела у МВС повідомляють, що для оперативної доставки Тимошенко з Харкова до Києва також пропонувалося використання авіації. "Це небувалий випадок в історії незалежної України - нічого схожого на моїй пам'яті не було. Під Тимошенко був підготовлений літак, і вже видано рознарядку на її супровід, щоб швидко і без проблем довезти її на судове засідання," - говорить офіцер.

За його словами, Тимошенко спочатку погодилася летіти, а потім передумала з причини того, що могла погано перенести політ. "Тимошенко письмово виявила бажання бути на суді 4 березня", - повідомив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк.

Він також зазначив, що є офіційна заява на адресу Печерського суду. "Незважаючи на погане здоров'я, вона наполягає, щоб допит свідків був у її присутності, вона хоче виключити такі спекуляції, мовляв, вона не хоче приїжджати в суд. Всі інші дії повинні застосовуватися Держпенітенціарною службою. Тобто доставлять чи ні - це питання до них", - додав Плахотнюк.

Спікер ДПС Ігор Андрушко заявив, що суд розпорядився забезпечити доставку Тимошенко на допит, у зв'язку з чим пенітенціарна служба готова виконати таке рішення.

У ДПС також додали, що Тимошенко може відмовитися від етапування за годину, "адже за це її і пальцем ніхто не чіпатиме".

Київські співробітники правоохоронних органів повідомили, що до будівлі суду можуть надіслати посилені наряди, а деякі дороги перекрити під час проїзду тюремного кортежу.

Нагадаємо, на 4 березня в Києві призначений допит свідка на стадії досудового слідства у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Тимошенко неодноразово заявляла про бажання особисто брати участь у допиті свідка. Однак, перебуваючи на стаціонарному лікуванні у відповідності зі 138 статтею Кримінального процесуального кодексу, така людина не може залучатися до участі в слідчих діях і судовому процесі.

1 березня керівництво Качанівської виправної колонії подало всі документи для етапування екс-прем'єра Юлії Тимошенко на судове засідання у справі про вбивство Євгена Щербаня до Києва 4 березня. !zn

Читайте також:

Керівництво Качанівської колонії підготувалося до етапуваня Тимошенко

Німецькі медики розповіли, як можна відвезти Тимошенко до Києва

Пенітенціарна служба поскаржилася, що Тимошенко обманює німецьких лікарів