Тимошенко відмовилась брати участь у суді у справі "ЄЕСУ" в режимі відеоконференції

21 березня 22:19

Практика проведення судового засідання в режимі відеоконференції свідчить про те, що цей спосіб участі абсолютно не гарантує дотримання прав людини.

 

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не братиме участі у засіданні Київського райсуду у "справі ЄЕСУ" в п'ятницю, 22 березня, в режимі відеоконференції, заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"За старим КПК, який застосовується до цього процесу не передбачено проведення судового засідання в режимі відеоконференції, а дозволено проведення відеоконференцій тільки в частині окремих слідчих і інших дій. Юлія Володимирівна не збирається порушувати закон", - сказав Власенко.

На його думку, наявна практика проведення судового засідання в режимі відеоконференції свідчить про те, що цей спосіб участі абсолютно не гарантує дотримання прав людини.

"Проведення засідання в режимі відеоконференції, зокрема, у справі Луценка, абсолютно чітко показало, що влада просто маніпулює цією формою участі в судовому засіданні. Цей спосіб участі абсолютно не гарантує дотримання прав особи, яка бере участь у відеоконференції", - підкреслив Власенко.

У той же час, він ухилився від прямої відповіді на питання про позицію Тимошенко з приводу особистої участі в засіданні в п'ятницю.

"Завтра ми дізнаємося. У моїй присутності представники пенітенціарної служби Юлії Володимирівні це питання не ставили", - сказав Власенко.

Разом з тим начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков відмовився давати інформацію з приводу позиції екс-прем'єра щодо її участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ в п'ятницю.

"Ніяких коментарів з цього приводу", - сказав Колпащиков журналістам, залишаючи територію ЦКБ№5 після зустрічі з Тимошенко.

Начальник колонії залишив територію ЦКБ в 21:10, він провів у палаті екс-прем'єра кілька годин, в тому числі, частину часу в присутності захисника Тимошенко Сергія Власенка.

Раніше перед входом в лікарню Колпащиков повідомив, що екс-прем'єр поінформована про судове засідання і пообіцяла повідомити про свою позицію після спілкування з захисниками. !zn

Читайте також:

Опозиція розповіла заступнику держсекретаря США про тортури Тимошенко

Тимошенко поскаржилася Папі Римському на авторитарний режим в Україні

Портнов: Свідчення двох свідків проти Тимошенко за "справи Щербаня" самі по собі нічого не вартують

США пропонують звільнити Луценка, а Тимошенко відправити за кордон на лікування