Тимошенко сподівається, що Луценко посилить боротьбу опозиції

08 квiтня 20:27

Екс-прем'єр повідомила, що в понеділок передала заяву про зустрічі з Луценком на цьому тижні. "Я тебе дуже чекаю. Нам є про що поговорити", - пише Тимошенко.

 

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко вдячна всім, хто боровся за свободу для екс-глави МВС Юрія Луценка, і має намір зустрітися з колишнім міністром на поточному тижні.

"Я висловлюю подяку всьому демократичного світу, лідерам і парламентам ЄС, США, Канади, ПАРЄ, ОБСЄ, Ради Європи, українській діаспорі, президентам Пету Коксу і Олександру Квасневському і всім-всім за послідовну і самовіддану підтримку демократії та європейських цінностей в Україні, за чітку позицію, спрямовану проти політичних переслідувань за звільнення Юрія... Спасибі всім, хто боровся і домагався свободи для Юри", - йдеться у зверненні Тимошенко, опублікованому на її персональному сайті, у зв'язку зі звільненням Луценка.

Екс-прем'єр повідомила, що в понеділок передала заяву про зустрічі з Луценком на цьому тижні. "Я тебе дуже чекаю. Нам є про що поговорити", - пише Тимошенко.

Вона також висловлює радість у зв'язку зі звільнення екс-міністра: "Дорогий Юра! Твоє звільнення - це велика подія для патріотичної, європейської і демократичної України. Я щаслива, що ти повернувся додому, можеш обійняти свою сім'ю. Вони в тебе справжні бійці. Ваша сім'я так само, як і ти, сильна і віддана Україні".

Тимошенко також сподівається, що, відновивши здоров'я, Луценко "зможе посилити боротьбу опозиції за Україну, за справедливість" і допоможе захистити українців.

Як повідомлялося, 5 квітня стало відомо, що омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента України Віктора Януковича з проханням про помилування Луценка. Омбудсмен зазначила стан здоров'я Луценка та те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання.

7 квітня Янукович підписав указ про помилування, і в цей же день екс-міністр залишив колонію.

Луценка суд засудив до чотирьох років позбавлення волі за посадові злочини. Термін його ув'язнення мав закінчитися в грудні 2014 року. !zn

Читайте також:

ПАРЄ закликала Януковича не зупинятися на Луценкові і помилувати Юлію Тимошенко

Захист Тимошенко вимагає від Януковича звільнити її слідом за Луценком

Януковича запідозрили у відсутності каяття при помилуванні Луценка

Луценко хоче відвідати Тимошенко