Тимошенко співчуває у зв'язку зі смертю Тетчер - "залізної леді" з великим серцем

08 квiтня 18:10

Такі люди, як Тетчер, народжуються раз у сторіччя, зазначила Тимошенко, яка особисто зустрічалася з нею.

 

Колишня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко висловила співчуття у зв'язку зі смертю екс-прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер.

"З глибоким жалем дізналася про те, що з життя пішла видатна особистість сучасності Леді Маргарет Тетчер. Сумую разом з народом великої Британії, рідними і близькими цієї непересічної людини", - йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті Тимошенко.

Екс-прем'єр України підкреслила, що "леді Маргарет називали "залізною леді", але в неї було велике серце".

Про неї говорили "залізна" через принциповість, сильний характер і цілеспрямованість, хоча разом з цим колишній прем'єр-міністр Великобританії була великим гуманістом і людиною, для якої власний народ і власна країна були понад усе", - зазначила екс-прем'єр України.

Для Тимошенко "як і для багатьох людей, Маргарет Тетчер була вчителем, бо не на словах, а на власному прикладі щодня демонструвала, яким повинен бути справжній лідер і справжній політик".

"Такі люди, як леді Маргарет, народжуються раз у сторіччя і є великим щастям для країни і народу, яким вони присвячують своє життя", - написала Тимошенко.

Екс-прем'єр України висловила жаль, що не може провести в останню путь знамениту жінку сучасності.

"Між тим, мені пощастило, я мала честь бути знайомою з нею, спілкуватися з нею. Скажу відверто, що багатогодинна зустріч дала мені більше, ніж кілька років власного досвіду, тому що за цей час моя віра в правильність власного шляху стала ще міцнішою", - зазначила Тимошенко. !zn

Читайте також:

Маргарет Тэтчер: Залізна леді, яка створила свій власний "ізм"

У Британії розкрили секретні архівні матеріали: Тетчер відмовилася вітати Брежнєва з 75-річчям через Афганістан

Франція: і де їй взяти таку Тетчер?