Тимошенко продовжує грати у гру "хочу їхати на суд, але не можу", - пенітенціарна служба

16 квiтня 10:48

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко у черговий раз відмовилася від етапування на судове засідання у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

 

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко вкотре відмовилася від етапування на київський суд, де на досудовій стадії розслідування проходить допит свідків у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня. Вона також не бажає бути перевезена в колонію, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтС).

"Засуджена не дала згоди ані на етапування, ані на переведення її в колонію", - цитує прес-служба начальника Качанівської колонії Ігоря Колпащикова.

За його словами, лікарі за зверненням пенітенціарної служби і відповідно за власною заявою екс-прем'єра з'ясували позицію засудженої щодо переведення в колонію.

"Тимошенко відмовилася у категоричній формі. Мені особисто така позиція не зрозуміла. Якщо є бажання їхати до суду і є висновки експертів про можливість за станом здоров'я брати участь у судовому засіданні, то не повинно бути заперечень щодо завершення стаціонарного перебування в лікарні. За таких умов для етапування немає ніяких навіть формальних перешкод. Однак, ні... вона знову грає в гру - хочу, але не можу, і можу, але не буду", - пояснив начальник колонії.

За його словами, відмова засудженої від етапування заактована відповідним чином.

"Я ще раз хочу підкреслити, що її ніхто не чіпатиме. Якщо сама захоче, ми завжди готові, але її волі на етапування немає. Заяву про відсутність претензій до дій ДПтС вона також писати відмовилася", - додав він, підкресливши, що всі дії пенітенціарної служби відповідають вимогам чинного законодавства, яке порушувати у відомстві не збираються ні за яких обставин.

"А до шантажу з боку засудженої ми вже давно звикли", - підсумував Колпащиков.

Раніше повідомлялося про те, що Державна пенітенціарна служба України звернулася до лікарів харківської лікарні з проханням вирішити питання необхідності подальшого перебування Тимошенко у медзакладі. На підставі висновку медиків екс-прем'єр може бути етапована в колонію. !zn

Читайте також:

Тимошенко не захотіла виписуватися з лікарні

Пенітенціарна служба просить у лікарів дозволу повернути Тимошенко в колонію

Прокуратура пригрозила ініціювати примусову доставку Тимошенко в суд "у будь-який момент"