Тимошенко поскаржилася Папі Римському на авторитарний режим в Україні

19 березня 14:31

У вітальному листі Папі Франциску лідер "Батьківщини" поскаржилася, що на території колишнього СРСР порушуються права людини і насаджується страх.

 

Колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко написала лист новообраному Папі Римському Франциску. У своєму листі екс-прем'єр привітала понтифіка з обранням і розповіла про "авторитарні режими на території колишнього СРСР".

"Дозвольте від усієї душі привітати Вас з обранням на престол святого Петра в Римі. Переконана, що Ви станете тим світовим релігійним лідером, який сприятиме виведенню людства з духовної кризи, згуртуванню всіх християн у братерській любові", - цитує лист Тимошенко сайт "Батьківщини".

Екс-прем'єр нагадала, що в Україні дуже поважають одного з його попередників - Папу Іоанна Павла II.

"Папа Іоанн Павло II своїм високим авторитетом і натхненними закликами зробив важливий внесок у повалення людиноненависницької комуністичної імперії. Але і сьогодні на території колишнього СРСР, в інших куточках планети ростуть авторитарні режими, порушуються права людини, насаджується страх, коїться жорстоке насильство", - заявила Тимошенко.

Вона висловила надію, що понтифіку "вдасться допомогти подоланню ненависті і несправедливості у світі, наблизити людство до світла християнських заповідей миру, добра і справедливості".

Тимошенко також зазначила, що їй добре відома принциповість у питаннях віри і виняткова особиста скромність нового понтифіка. "Було б добре, якби ці Ваші риси стали прикладом для наслідування багатьма нинішніми лідерами, щоб усі політики належним усвідомили свій борг служіння людям і не засмучували Бога гонитвою за розкішшю і збагаченням за рахунок зубожіння своїх співгромадян", - йдеться в листі екс-прем'єра.

Нагадаємо, що 19 березня у Ватикані відбулася інтронізація новообраного Папи Римського Франциска. Аргентинський кардинал Хорхе Маріо Бергольо був обраний новим Папою Римським 13 березня. Для понтифікату він обрав собі ім'я Франциск. Він став першим єзуїтом і першим неєвропейцем за всю історію папства. !zn