Тимошенко попросилася на суд до Києва "незважаючи на важку хворобу"

18 лютого 17:39

Тимошенко не перший раз вимагає забезпечити їй можливість особисто брати участь у допитах свідків в рамках досудового слідства у справі про вбивство Щербаня, проте жодного разу її вимоги не було задоволено.

 

Наступним свідком у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня буде екс-голова Донецької облдержадміністрації Володимир Щербань. Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вимагає забезпечити її доставку до Апеляційного суду Києва для участі в допиті.

Про це 18 березня повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"Сьогодні Юлія Володимирівна написала на адресу Печерського районного суду міста Києва на ім'я судді Медушевської заяву: "Вимагаю забезпечити мою доставку до суду для участі в допиті свідка... незважаючи на свою важку хворобу".

"Вимагаю повідомити мені час прибуття конвою для перевезення мене до Апеляційного суду міста Києва, на засідання, яке відбудеться 19.02.2013 р. о 10 годині", - сказав Власенко на брифінгу після зустрічі з екс-прем'єром у понеділок.

Він нагадав, що Тимошенко не перший раз вимагає забезпечити їй можливість особисто брати участь у допитах свідків в рамках досудового слідства у справі про вбивство Щербаня, проте жодного разу її вимоги не було задоволено.

"Жодним законом складання таких актів не передбачено. Жодним законом не передбачено відмову ув'язненої людини від доставки до суду, але вони думають: 10 раз напишемо на чорне біле і, може, воно змінить колір... Це абсолютно аморальна технологія, що не має жодного аналога в історії. Якщо чоловік вимагав, щоб його доставили до суду, його навіть у 37-м року доставляли в суд", - сказав Власенко.

Захисник не зміг спрогнозувати, чи буде доставлена Тимошенко до Апеляційного суду Києва у вівторок.

За його думкою, допит свідків у справі Щербаня у відсутності Тимошенко свідчить про порушення права екс-прем'єра на захист.

"Захисту дають по суті один день на підготовку. Захист зміг отримати сьогодні матеріали справи, якщо не помиляюся, близько першої години дня. Звичайно ж, я їх Юлії Володимирівні не зміг передати, тому що їх отримали в Києві, а я в цей час був у неї. Ми не змогли з нею обговорити питання допиту Щербаня. Захист і звинувачення знаходяться в принципово різному положені", - сказав Власенко. !zn

Читайте також:

Свідок у справі Щербаня стверджує, що Тимошенко заплатила за вбивство 3 млн доларів

Свідок у "справі Щербаня" розповів, кого повинні були вбити наступним

Свідок у "справі Щербаня" зміг лише послатися на слова покійних бандитів