Тимошенко попросила перенести суд у справі Щербаня на 2-3 тижні

07 лютого 11:01

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко просить Державну пенітенціарну службу України перенести судове засідання з використанням відеоконференції у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня на 2-3 тижні через те, що вона не встигла до нього підготуватися.

 

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко продовжує відмовлятися від участі у слідчій дії, повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

"6 лютого засудженій Тимошенко було вручено запрошення на участь у судовому засіданні з використанням відеоконференцзв'язку (приміщення Апеляційного суду м.Києва - приміщення ЦКЛ "Укрзалізниці"). Засуджена ознайомилася зі змістом запрошення і зазначила, що не буде брати участь у судовому засіданні, посилаючись на те, що вона нібито не встигає до нього підготуватися", - йдеться в повідомленні держслужби, опублікованому в четвер.

"Окрім того, засуджена Тимошенко у своїй заяві зазначила, що вимагає від суду перенести проведення слідчої дії (допит свідка за її участю-ред.) на два-три тижні", - наголошується в повідомленні.

ДПтС також інформує, що дані про особу свідка, допит якого запланований четвер в суді на 14.00, вказані в повідомленні суду.

Нагадаємо, 18 січня генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що Юлії Тимошенко вручено офіційне повідомлення про те, що її разом з Павлом Лазаренком підозрюють в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

За версією слідства, Тимошенко і Лазаренко замовили вбивство Щербаня в угруповання кілерів через неможливість поділити ринок газу в Донецькій області. Якщо провина Тимошенко буде доведена, їй загрожує довічне ув'язнення.

Сама екс-прем'єр називає звинувачення її у причетності до вбивства Щербаня у 1996 році "відвертою неправдою", яку буде нескладно спростувати в міжнародних судах. !zn

Читайте також:

Кучма впевнений, що Тимошенко не замовляла вбивство Щербаня

Генпрокуратура знайшла живих свідків у справі про вбивство Щербаня

У справі Щербаня немає доказів того, що кілера оплачували Тимошенко або Лазаренко, - адвокат