Тимошенко не збирається нічого платити за рішенням Гамбурзького суду

29 сiчня 12:52

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не отримувала рішення Гамбурзького суду і платити за ним не має наміру.

 

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка зараз знаходиться у ЦКЛ "Укрзалізниці" Харкова, не отримувала повідомлення суду Гамбурга про необхідність сплати судових витрат через програну справу про претензії до заяв прем'єра України Миколи Азарова і не має наміру їх оплачувати. Про це повідомив його адвокат, народний депутат Сергій Власенко.

"Моя підзахисна не отримувала і не могла отримати повідомлення щодо сплати судових витрат за рішенням Гамбурзького суду", - підкреслив Власенко.

"Справа в тому, що ніякого рішення про стягнення з неї судових витрат у розмірі 300 тис. євро не існує, це просто брехня. Тимошенко нікому і нічого не винна, включаючи судові витрати", - додав він.

Разом з тим Власенко зазначив, що "нехай ті, хто зацікавлений в цьому, грамотно перекладуть документ", вказавши, що в цьому рішенні немає нічого про стягнення судових витрат з Тимошенко.

У суді Гамбурга пояснили, що позивачка після програшу буде зобов'язана сплатити не всю суму позову повністю, а лише ту частину, яку визначать за спеціальною таблицею, виходячи з вартості всього процесу.

Нагадаємо, за інформацією Кабміну України, 23 січня окружний суд Гамбурга відмовив колишньому прем'єрові у позові проти прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Вона вимагала заборони говорити про її причетність до злочинних дій екс-прем'єра Павла Лазаренка. У рішенні йшлося про стягнення судових витрат, виходячи з суми позову у 300 тис. євро. !zn

Читайте також:

Суд Гамбурга не відмовляв у задоволенні позову Тимошенко до Азарова, заявили в опозиції

Тимошенко програла Азарову суд у Німеччині

Франція розкритикувала Україну за нову справу проти Тимошенко