Тимошенко не має наміру бути етапованою, - пенітенціарна служба

14 лютого 23:54

Співробітники ДПтС послалися на її попередню заяву, яку вона написала раніше на ім'я керівництва колонії, нібито з наміром бути присутньою під час допиту, однак чіткої відповіді на пряме запитання, чи згодна бути етапована до Києва, засуджена так і не надала.

 

На пропозицію співробітників виправної колонії бути етапованою вранці 15 лютого до Києва, екс-прем'єр Юлія Тимошенко завила, що за станом здоров'я вона не може бути присутньою на засіданні суду під час допиту свідка в Києві, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) у четвер.

"Тимошенко звинувачує ДПтС в порушенні певних норм законодавства, у разі її етапування. Співробітники ДПтС послалися на її попередню заяву, яку вона написала раніше на ім'я керівництва колонії, нібито з наміром бути присутньою під час допиту, однак чіткої відповіді на пряме запитання, чи згодна бути етапована до Києва, засуджена так і не надала", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше прес-служба Державної пенітенціарної служби України повідомила, що Тимошенко в п'ятницю, 15 лютого, буде доставлена на судове засідання у Київ на допит свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Як повідомлялося, допит першого свідка у справі "Щербаня" Ігоря Мар'їнкова проходив у відсутності Тимошенко. Суд ухвалив таке рішення, мотивуючи тим, що кілька разів надавав можливість брати участь в засіданнях, але Тимошенко "в категоричній формі відмовлялася", про що було складено відповідний акт. Захист екс-прем'єра назвав цей документ фальшивкою.

14 лютого по закінченні першого допиту свідка захисники екс-прем'єра заявили, що Тимошенко наполягає на своїй присутності при допиті другого і всіх подальших свідків, про що зробила відповідну заяву.

Як очікується, допит другого свідка розпочнеться о 10.00 15 лютого у приміщенні Апеляційного суду Києва. !zn

Читайте також:

Тимошенко доставлять в суд на допит свідка у справі "Щербаня" 15 лютого

Тимошенко вимагає, щоб їй дали допитати свідка у справі Щербаня

Суддю у "справі Щербаня" взяв під охорону спецназ

Від Іващенка, що втік в Данію вимагали дати свідчення проти Тимошенко