Тимошенко категорично відмовилася від участі 13 лютого у судовому засіданні у справі Щербаня

12 лютого 16:24

Тимошенко відмовилася від доставки до Києва 13 лютого для участі у слідчих діях в рамках розслідування вбивства Щербаня.

 

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко у категоричній формі відмовилася від участі в судовому засіданні для участі в допиті свідка у Печерському райсуді Києва 13 лютого, повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

Як повідомляє прес-служба ДПтС у вівторок, 12 лютого, про відмову складено відповідний акт.

У приміщенні Апеляційного суду Києва слідчий суддя Печерського райсуду Оксана Царевич проведе засідання - слідчі дії в рамках розслідування вбивства депутата Євгена Щербаня у 1996 році.

Як повідомлялося, член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер в лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

Тимошенко і Лазаренко категорично заперечують свою причетність до вбивства.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Щербаня, Тимошенко вручено повідомленні у підозрі її в організації спільно з Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними Пшонки, Тимошенко і Лазаренко заплатили за вбивство Щербаня 2,8 млн дол.

На 13 лютого призначено проведення слідчих дій у справі про вбивство депутата, слідчий суддя Печерського райсуду Києва ухвалила доставити на судове засідання підозрювану у справі Тимошенко. Раніше Тимошенко просила перенести проведення слідчих дій в режимі відеоконференції на 2-3 тижні, щоб знати предмет розгляду справи і відповідним чином підготуватися. !zn

Читайте також:

Чоловік Тимошенко пов'язав вбивство Щербаня з президентством Януковича

Обвинувачення не знає, чи буде Тимошенко в суді 13 лютого, а захист вважає можливу доставку тортурами

Захист Тимошенко заявляє, що Генпрокуратура приховала важливі матеріали справи Щербаня

ГПУ готова надати захист Тимошенко матеріали щодо "справи Щербаня"