Тимошенко готова постати перед судом, але тільки не в Україні

24 сiчня 11:25

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко готова до відкритого публічного суду, якому будуть довіряти. Однак вона вважає, що такого суду в Україні не існує.

 

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко готова до публічного розгляду справ проти неї в суді за межами України. Про це сказав депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко в ефірі ТВі увечері 23 січня.

"Юлія Тимошенко готова до відкритого публічного суду, якому будуть довіряти. На жаль, такого суду в Україні не існує. Тому ми готові запропонувати нашим політичним опонентам і реальним замовникам все те, що відбувається: "Визначайте країну, в якій ви хочете, щоб судили Тимошенко за будь-якими звинуваченнями, ми до цього готові", - заявив Власенко.

Він підкреслив, що захист Тимошенко готовий юридично довести абсурдність і безпідставність звинувачень. За його словами, Тимошенко впевнена, що їй буде легко довести свою невинність, але не в українських судах.

"В Україні юридичними методами це неможливо", - сказав Власенко.

Депутат додав, що супротивники Тимошенко активно пропагують тезу про те, що вона боїться суду, однак це не так.

Нагадаємо, 27 січня 2011 року Генпрокуратура порушила справу проти Тимошенко за підозрою в тому, що вона, будучи прем'єром, використала не за призначенням 67 мільйонів гривень з державного бюджету, виділені під гарантію уряду на закупівлю і ввезення в країну 1 тисячі автомобілів Opel Combo як машин швидкої допомоги.

Окрім того, Тимошенко звинувачують у нецільовому використанні 380 мільйонів євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив екс-прем'єра Юлію Тимошенко до семи років в'язниці за перевищення влади і службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Днями представники ГПУ вручили Тимошенко повідомлення про підозру в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році. Якщо Тимошенко визнають винною, їй загрожує довічне ув'язнення. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура розслідує ще три справи проти Тимошенко

Тимошенко нагадала, кому було вигідне вбивство Щербаня

Оприлюднено подробиці звинувачення Тимошенко у вбивстві Щербаня

"Батьківщина" про довічне для Тимошенко: їхній страх паралізував їхній розум