Тимошенко доставлять в суд на допит свідка у справі "Щербаня" 15 лютого

14 лютого 21:32

Юлія Тимошенко повідомила, що від участі в засіданні суду не відмовляється. Заяву екс-прем'єра зафіксовано за допомогою відеозйомки.

 

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко у п'ятницю, 15 лютого, буде доставлена на судове засідання до Києва на допит свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) у четвер увечері.

"Незважаючи на свою категоричну відмову писати будь-які заяви з приводу своєї позиції щодо участі в допиті свідка за викликом суду, згодом засуджена Тимошенко все ж написала відповідну заяву на ім'я керівництва виправної колонії і суду, в якій вказала, що вимагає доставити її на судове засідання", - говориться в повідомленні.

За інформацією прес-служби ДПтС, в четвер співробітники Качанівської колонії №54 ознайомили Тимошенко із запрошенням до суду на завтра для участі в допиті свідка у справі про вбивство Щербаня. Засуджена повідомила, що від участі в засіданні суду не відмовляється.

Цю заяву зафіксовано за допомогою відеозйомки з метою уникнути чергових провокацій з боку екс-прем'єра і її захисників по відношенню до ДПтС.

"Щодо завтрашнього числа, я вам сказала, що ви - Пенітенціарна служба - дійте за законом. Як за законом передбачено, так і дійте... Я категорично не буду писати ніяких заяв. Я не відмовляюся - я це кажу саме на камеру", - заявила Тимошенко. Відповідне відео розміщено на сайті ДПтС.

Як повідомлялося, допит першого свідка у справі "Щербаня" Ігоря Мар'їнкова проходив у відсутності Тимошенко. Суд прийняв таке рішення, мотивуючи тим, що кілька разів надавав можливість брати участь в засіданнях, але Тимошенко "в категоричній формі відмовилася", про що було складено відповідний акт. Захист екс-прем'єра назвала цей документ фальшивкою.

14 лютого по закінченні першого допиту свідка захисники екс-прем'єра заявили, що Тимошенко наполягає на своїй присутності при допиті другого і всіх подальших свідків, про що зробила відповідну заяву.

Як очікується, допит другого свідка розпочнеться о 10.00 15 лютого у приміщенні Апеляційного суду Києва. !zn

Читайте також:

Тимошенко вимагає, щоб їй дали допитати свідка у справі Щербаня

Суддю у "справі Щербаня" взяв під охорону спецназ

Від Іващенка, що втік до Данії вимагали дати свідчення проти Тимошенко

Тарута розповів, що Тимошенко і Щербань залагодили конфлікт за 10 місяців до вбивства