Тимошенко більше року відмовляється прибути до суду щодо ЄЕСУ, у засіданні знову оголошено перерву

23 квiтня 10:29

Попереднє засідання у справі ЄЕСУ відбулося 19 квітня 2012 року. Тимошенко жодного разу не була присутня на цих засіданнях. Суд вважає розгляд справи за відсутності підсудної неможливим. В судовому засіданні оголошено перерву до 21 травня.

 

У судовому засіданні у справі про фінансові зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) оголошено перерву до 21 травня 10.00.

"Суд ухвалив вважати розгляд справи за відсутності підсудної Юлії Тимошенко неможливим. В судовому засіданні оголошено перерву до 21 травня 10.00", - сказав на засіданні суду у вівторок, 23 квітня суддя Костянтин Садовський.

Він також зазначив, що щодо клопотання Тимошенко про закриття справи позиція суду залишається незмінною. Суд розгляне дане клопотання у присутності підсудної на відповідній стадії процесу.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові. Попереднє засідання суду в Харкові у справі корпорації ЄЕСУ, яку в 1995-1996 роках очолювала Тимошенко, відбулося 19 квітня 2012 року. Тимошенко жодного разу не була присутня на цих засіданнях.

У рамках справи ЄЕСУ екс-прем'єрові Тимошенко пред'явлені звинувачення у п'яти епізодах.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін). !zn

Читайте також:

Тимошенко знову відмовилася їхати до суду

Пенітенціарна служба просить у лікарів дозволу повернути Тимошенко в колонію

Прокуратура пригрозила ініціювати примусову доставку Тимошенко в суд "у будь-який момент"

Тимошенко вимагає негайно закрити "справу ЄЕСУ"