Тимчасова комісія парламенту в четвер почне розгляд всіх законопроектів про вибори

08 листопада 14:59

Тимчасова спеціальна комісія з підготовки законопроекту про вибори народних депутатів у четвер, 10 листопада, почне розгляд усіх внесених до Ради законопроектів про вибори.

 

Про це заявив член комісії, регіонал Владислав Забарський після першого засідання комісії у вівторок, 8 листопада, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

«Першого компромісу досягнуто - на порядку денному на наступне засідання ми будемо розглядати і законопроект, підготовлений робочою групою за дорученням президента з урахуванням зауважень Венеціанської комісії, і ще 5 законопроектів, переданих до Верховної Ради і направлених на повторне перше читання», - сказав він.

За його словами, сам проект порядку денного викликав гостру дискусію серед членів комісії. «Під час дискусії представники опозиції підтвердили своє бажання залишити існуючий закон без змін», - заявив депутат.

При цьому він висловив свою думку, що «завдання комісії - знайти компроміс, який дозволить змінити виборче законодавство таким чином, щоб у 2012 році обрати більш якісний склад парламенту».

Він також сказав, що комісія вирішила зробити перерву в роботі до четверга, 10 листопада.

«Представникам опозиції потрібен час, аби визначитися, умовно кажучи, з директивами від своїх фракцій», - уточнив він.

«Йде дискусія, і дуже непроста, але шанс на компроміс є», - резюмував В.Забарський.

Як повідомлялося, минулого тижня Верховна Рада створила тимчасову спеціальну комісію з доопрацювання закону про вибори народних депутатів.

До комісії увійшли 13 депутатів: п'ять представників фракції Партії регіонів, три - від БЮТ-«Батьківщина», два від НУНС, по одному від фракцій КПУ, Народної парії та групи «Реформи заради майбутнього».

Комісію очолив Руслан Князевич (НУНС), заступником став перший-віце-спікер Адам Мартинюк.