Тільки 20% українців вірять у здатність опозиції обнулити списки

21 листопада 14:44

У можливість нових парламентських виборів вірять лише 11% українців, опитаних донецькою компанією Research & Branding Group. Більшість респондентів вважають, що опозиція не здатна відмовитися від мандатів.

 

Більшість українців (56%) не вірять, що опозиційні партії підуть на такий крок, як обнулення виборчих списків і фактична відмова від депутатських мандатів. Про це свідчать дані соцопитування донецької компанії Research & Branding Group.

За даними соцопитування, вірять у здатність опозиції бойкотувати нову Раду 18% виборців, а 26% не змогли відповісти.

При цьому вірять у можливість нових виборів в цілому по Україні 11% опитаних, 39% вважають, що це неможливо, 37% - що скоріше можливо переголосування в окремих округах, а 14% не змогли відповісти.

Нагадаємо, що ідею обнулення списків опозиції вперше озвучив третій номер ВО «Батьківщина» Анатолій Гриценко, після того як стали очевидні фальсифікації на парламентських виборах.

В опозиції все ще розглядають цей варіант, однак у цілому було прийнято рішення йти в Раду.

Соцопитування проводилося компанією Research & Branding Group у період з 6 - 16 листопада 2012 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України, АР Крим, містах Київ і Севастополь. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2076 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає + -2,2%. !zn

Читайте також:

Безкрилі птахи

Гриценко не підписав спільну заяву опозиції. Але буде її виконувати

Гриценко назвав зрадою визнання деякими опозиціонерами перевиборів у проблемних округах

Лідери Об'єднаної опозиції готові обнулити списки і бойкотувати нову Раду