Тігіпко слідом за Хорошковським відмовився працювати в уряді Азарова

22 грудня 07:39

Тігіпко заявив, що Кабінет міністрів України буде сформований на початку наступного тижня. Але йти працювати в уряд Азарова він не має наміру.

 

Народний депутат України, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко не має наміру йти працювати в уряд Миколи Азарова.

"У мене вже була розмова з президентом і прем'єр-міністром і я вирішив, що я залишуся депутатом" - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер" увечері 21 грудня.

Пояснюючи своє рішення, Тігіпко сказав, що "зараз для Партії регіонів дуже важливо займатися ідеологією".

За його словами, "парламентські вибори показали, що політика в Україні стає більш ідеалогізованою ... Я вважаю, що Партії регіонів треба на це реагувати, тому будемо займатися ідеологією".

Разом з тим, Тігіпко заявив, що Кабінет міністрів України буде сформований на початку наступного тижня.

"Я думаю, що в понеділок і у вівторок Кабінет міністрів буде сформовано", - сказав він.

Пояснюючи, чому так довго йде процес формування уряду, народний депутат сказав: "Чому довго? Я думаю, що будуть певні зміни в складі Кабінету міністрів, дуже серйозно говорять про те, що не буде віце-прем'єр-міністрів, які об'єднують позиції з міністерськими портфелями".

За словами Тігіпка, при формуванні уряду необхідно проводити серйозні консультації.

Нардеп також повідомив, що рекомендував на посаду міністра соціальної політика три кандидатури. "Всі молодші за мене, двоє - значно молодші за мене", - зазначив він.

Тігіпко також підкреслив, що йому пропонували зайняти посаду "віце-прем'єр-міністра з великими повноваженнями".

Відзначимо, що раніше в.о. першого віце-прем'єр-міністра Валерій Хорошковський подав у відставку, особисто заявивши президенту Віктору Януковичу про незгоду з призначенням Миколи Азарова на прем'єрську посаду. !zn

Читайте також:

У новому уряді Азарова не залишиться жодного колишнього віце-прем'єра

Азарова позбавили депутатських повноважень

Азаров ще шукає міністрів, які не будуть скиглити і бурчати

Склад Кабміну зміниться приблизно наполовину, - Рибак