Тігіпко пролобіював призначення Шлапака головою Пенсійного фонду

23 березня 10:21

Кандидатура Шлапака розглядалася також на посаду міністра економічного розвитку і торгівлі і на посаду голови Державної служби України з питань регуляторної політики. Однак у кінцевому підсумку було прийнято рішення про призначення Шлапака головою ПФ.

 

Найближчим часом указом президента головою правління Пенсійного фонду України замість Бориса Зайчука буде призначено Олександра Шлапака, повідомило ZN.UA джерело в Адміністрації глави держави.

За даними ZN.UA, призначення Шлапака лобіював віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.Кандидатура Шлапака розглядалася також на посаду міністра економічного розвитку і торгівлі та на посаду голови Державної служби України з питань регуляторної політики. Однак у кінцевому підсумку було прийнято рішення про призначення Шлапака головою ПФ.Варто зазначити, що з Тігіпком Шлапака пов'язують давні робочі відносини. Зокрема, у 1993-1998 роках Шлапак займав керівні пости у комерційному банку "Приватбанк", який очолював тоді Тігіпко.У 1998-2000 Шлапак керував групою радників віце-прем'єр-міністра, посаду якого займав у той час Тігіпко. У 2000-2001 роках Шлапак був у Тігіпка заступником міністра економіки.З січня 2003-го по лютий 2005-го, коли Тігіпко обіймав посаду голови НБУ, Шлапак також був його заступником.Остання посада Шлапака на держслужбі - перший заступник глави Секретаріату третього президента України Віктора Ющенка.Зайчук в 1993-2008 роках обіймав посаду заступника голови правління, голови правління Пенсійного фонду. З березня 2010 року - глава правління ПФ. !znЧитайте також:Дефіцит Пенсійного фонду склав понад 30 млрд грнПартія Тігіпка приєдналася до Партії регіонівПенсійний фонд пропонує позбавляти «спрощенців» права сплачувати єдиний податок за несвоєчасну сплату єдиного внескуДефіцит Пенсійного фонду зростає на очах