Терьохін: За 10 днів Азаров не знайшов часу, щоб зустрітись із місією МВФ

11 листопада 10:08

Прем’єр-міністр України Микола Азаров не знайшов часу, щоб протягом 10 днів зустрітись із місією Міжнародного валютного фонду.

 

Про це в своїй статті для ZN.UA пише народний депутат України, екс-міністр економіки Сергій Терьохін.

««Протягом десяти днів Азаров не знайшов жодної хвилини, щоб з нами зустрітися», - розповів мені співробітник місії. «Чекайте, в пресі пройшло, що ви двічі зустрічалися». - «Неправда», - була лаконічна відповідь», - описує розмову С.Терьохін.

Він також зауважив, що представники місії були вражені тим, що міністри українського уряду Сергій Тігіпко і Федір Ярошенко відбули до Вашингтона на переговори з МВФ, не дочекавшись результатів місії.

««Знаєте, виглядає більш ніж дивно, коли два ваші міністри - головні переговірники, були відправлені до Вашингтона, уявіть собі, не дочекавшись завершення нашої місії!» І про що це каже, я навмисно поцікавився, наперед знаючи відповідь. «Візантійщина якась, - несподівано зірвався на шепіт сивоволосий співрозмовник. - Вони думають, якщо не вийшло домовитися на експертному рівні, то треба шукати собі халіфа або царя?»», - пише у своїй статті С.Терьохін.

Нагадаємо, що раніше про те, що Микола Азаров не зустрічався з місією МВФ, стверджував колишній перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський. Цю інформацію згодом спростовував прес-секретар прем’єр-міністра України Віталій Лук’яненко.

Як повідомлялося, місія МВФ працювала в Україні з 25 жовтня по 3 листопада. Місія достроково залишила Україну. У заяві, зробленій за підсумками візиту, йдеться, що МВФ вирішив узяти паузу в стосунках з Україною, пообіцявши відновити дискусії «в найближчому майбутньому».

Окрім того, віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко і міністр фінансів Федір Ярошенко на початку листопада провели у Вашингтоні перемовини з МВФ.

Статтю Сергія Терьохіна «Про ревізора з порожніми кишенями або канюку з пустою головою» читайте у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».