Тернопільська облрада закликала не віддавати українські святині «комісарам русского міра»

07 березня 08:38

В Тернополі закон про передачу об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям оголосили прямим зазіханням на духовні святині української нації.

 

Депутати Тернопільської обласної ради ухвалили звернення до президента, прем’єр-міністра та голови Верховної ради щодо недопущення прийняття Закону «Про внесення змін до деяких законів України»(щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям).

Відповідний законопроект №9690 зареєстрували у Верховній раді народні депутати від провладних фракцій.

За інформацією ZN.UA, місцеві обранці вважають: «Вилучення з переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, комплексу споруд Києво-Печерської, Почаївської лавр, Богоявленського собору та Собору Святого Миколая (обидва – в місті Кременці) і передача їх у власність УПЦ Московського патріархату є прямим зазіханням на духовні святині української нації. Адже Почаївська Лавра з часу заснування була осередком українського православ’я».

«Сьогодні це молитовне місце комісарами «русского міра» цілеспрямовано перетворюється в осередок антиукраїнства, міжконфесійної неприязні, розбрату та протистояння на Тернопільщині», - йдеться у зверненні. Його підтримали 64 із 120 депутатів, тобто представники усіх фракцій в облраді - ВО «Свобода», УНП, «Нашої України», «Єдиного центру», Блоку Литвина, за винятком Партії регіонів.

2 і 26 лютого у Тернополі та Кременці відбулися громадські слухання, за результатами яких представники переважної більшості партій, які діють у краю, та віряни висловилися проти прийняття згаданого законопроекту. !zn

Читайте також:

Митрополит Володимир: Зараз добиватися автокефалії УПЦ МП небезпечно й не потрібно

Українська православна церква МП сподівається, що їй віддадуть Києво-Печерську лавру

Києво-Печерську Лавру хочуть перейменувати