Тернопільська облрада знову не змогла поповнитися 19 депутатами

21 лютого 14:01

Засідання облокружкома, на якому депутатів повинні були визнати обраними, знову проігнорували представники провладних партій - Партії регіонів, Народної партії і КПУ.

 

20 лютого ввечері новий склад Тернопільської обласної виборчої комісії вже вдруге не зібрався на засідання, щоб прийняти рішення про заміщення 19 депутатів облради (16 - від ВО "Свобода" і трьох - від "Єдиного центру) і визнати обраними нових депутатів. Вперше не було кворуму 18 лютого.

Засідання знову проігнорували представники провладних партій - Партії регіонів, Народної партії і КПУ. Голова облокружкома Микола Крук, що представляє "Батьківщину", прокоментував журналістам їхню поведінку так: "Я вважаю, що вказівки не приходити на засідання вони отримують від своїх партій". Крім згаданих членів обласної виборчої комісії, в засіданні не брали участь представник Народного Руху і "Громадянської позиції". Вони запевнили голови, що приїдуть "з хвилини на хвилину", але так і не потрапили на засідання.

Голова постійної комісії з питань законності обласної ради, депутат від ВО "Свобода" Леонід Бицюра, коментуючи цю ситуацію для ZN.UA переконував, що тепер ЦВК як комісія вищого рівня має достатньо правових підстав, щоб самостійно розглянути і вирішити питання про заміщення 19 депутатів Тернопільської облради і визнати обраними нових, наступних у черзі у партійних списках "Свободи" та "Єдиного центру".

Зазначимо, що, за даними ZN.UA, провладні партії не зацікавлені в заміщенні депутатів від опозиційної "Свободи" і не пов'язаних з виконавчою владою "єдиноцентристів", щоб в обласній раді не утворилася стійка права більшість. !zn

Читайте також:

Тернопільський виборчком знову не пустив в облраду 16 свободівців

Свободівець, оштрафований за вивішування прапора УПА, оскаржив рішення суду

Тернопільський опозиціонер "образив" владу плакатами з Леніним і Сталіним. Проти нього подали більше 10 позовів (ФОТО)