Тернопільська область вже три місяці не може прийняти бюджет-2013

27 березня 11:29

Прийняття головного фінансового документа Тернопільщини блокується через неявку депутатів. Формування більшості залежить від позиції ВО "Свобода".

 

Тернопільщина залишилася єдиною областю в Україні, де досі не прийнятий обласний бюджет на 2013 рік. У сесійній залі облради вже три місяці не можуть зібратися більшість депутатів (61 зі 120 осіб), щоб проголосувати за головний фінансовий документ регіону та інші важливі рішення. Формування більшості залежить в основному від позиції ВО "Свобода", яка на сьогодні має в облраді 34 депутатів.

За інформацією DT.UA, голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, виступаючи 26 березня перед обласними депутатами запропонував компромісний варіант, який виглядав як торг. Обранці приймають бюджет. Зі свого боку, губернатор, підписує розпорядження про фінансування поточних потреб обласної виборчої комісії і гарантує як голова обласної організації Партії регіонів присутність членів обласного виборчкому від цієї політичної сили на засіданні комісії.

А вона повинна прийняти рішення про заміщення і визнання обраними 19 нових депутатів (16 - від ВО "Свобода" і трьох - від "Єдиного центру".

Але у вівторок спроба обласної ради запрацювати знову провалилася. На сесію "Свобода" змогла мобілізувати лише 16 з 34 своїх депутатів, хоча в залі були відсутні декілька депутатів від інших фракцій - "Єдиного центру", Блоку Литвина, УНП, "Нашої України". Для формування більшості та подальшого прийняття бюджету в найбільш сприятливі хвилини не вистачало двох депутатів. У той же час в обласній виборчій комісії вкотре бракувало кворуму, щоб розпочати роботу. Зібралися лише 8 із 17 членів.

Не прибув один із трьох представників Партії регіонів, по три представники Народної Партії і КПУ, по одному - від "Свободи" і "Батьківщини".

Чергова спроба прийняти бюджет Тернопільщини буде зроблена 28 березня, а обласна виборча комісія спробує зібратися на засідання наступного дня, 29 березня.

Читайте також:

У Тернополі депутат Ради від "Свободи" побив заступника губернатора

Тернопільська облрада знову не змогла поповнитися 19 депутатами

У Тернополі свободівці прорвалися до губернатора і вимагають притягнути його до відповідальності