Теличенко заявила, що Пукач частково визнав свою провину

30 серпня 11:46

Генерал Олексій Пукач частково визнає свою провину у вбивстві Георгія Гонгадзе. Про це повідомила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

 

«Він визнає, що власноруч здійснив вбивство Г.Гонгадзе, разом з тим стверджує, що зовнішнє спостереження за ним було законним», - сказала В.Теличенко.

Адвокат зазначила
, що він не визнає своєї провини у знищенні документів зовнішнього спостереження за Гонгадзе у 2003 році.

«Каже, що він документи не знищував, а це робили його підлеглі, коли він був у відпустці. Створюється враження, що О.Пукач вдає з себе дурня».

Нагадаємо, сьогодні розпочався допит О.Пукача в Печерському суді, який по суті розглядає справу за його обвинуваченням.


В.Теличенко виступає за розсекречення обвинувального висновку у справі О.Пукача.

31 березня Генпрокуратура затвердила обвинувальний висновок
щодо О.Пукача.

О.Пукач тривалий час знаходився в розшуку, і у липні 2009 року був затриманий у Житомирській області спільними зусиллями Генпрокуратури і СБУ. З 23 липня за рішенням суду О.Пукач перебуває під вартою. 31 січня Печерський районний суд міста Києва визнав правомірним скасування слідчим Генпрокуратури звинувачення О.Пукачу в частині здійснення ним вбивства журналіста Г.Гонгадзе на замовлення.

У той же час, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що справа проти екс-генерала Олексія Пукача не може бути кваліфікована як замовне вбивство.

У перевищенні влади та службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Г.Гонгадзе звинувачують екс-президента України Леоніда Кучму. Кримінальну справу щодо Л.Кучми порушено 21 березня 2011 року.