Текст Угоди про асоціацію Україна-ЄС може бути направлено до Ради Євросоюзу вже навесні

13 березня 23:09

Європейська Комісія працює над текстом угоди. У ЄС чекають, що ранньою весною документ буде направлено до Ради Євросоюзу з відповідним запитом і також рекомендаціями.

 

Текст Угоди про асоціацію Україна-ЄС може бути направлено до Ради ЄС вже ранньою весною, сподівається європейський комісар з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

"Європейська Комісія працює над текстом. Я очікую, що ранньою весною ми зможемо направити (документ) в Раду з відповідним запитом і рекомендаціями", - повідомив він у середу, 13 березня в Страсбурзі на пленарному засіданні Європейського парламенту.

Фюле знову підкреслив важливість цього документа, який "не зона вільної торгівлі і не тільки гео-стратегічного виду угода". "У випадку з Україною - що ми завершуємо - це Угода не тільки про політичну асоціацію, але і про економічну інтеграцію. Угода, яка приведе Україну ближче до ЄС, поступово виводячи Україну на єдиний ринок ЄС", - пояснив Європейський комісар.

Угоду про асоціацію Україна - ЄС було парафовано сторонами у 2012 році. Технічна звірка проекту Угоди вже завершена, і, згідно з практикою, сторони здійснюють офіційний переклад документа на українську мову і мови країн-членів ЄС, після чого його чекає підписання та ратифікація.

Київ чекає підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке буде включати створення зони вільної торгівлі, на саміті "Східного партнерства" у листопаді 2013 року у Вільнюсі.

У ЄС також озвучили таку можливість, проте звернули увагу української сторони на необхідність здійснення низки реформ. Зокрема, мова йде про вдосконалення виборчого законодавства, вирішення питань, пов'язаних з виборчим правосуддям, проведення реформ у рамках порядку денного асоціації. !zn

Читайте також:

Місія Коксу-Кваснєвського в квітні дасть оцінку прогресу Києва у виконанні умов Брюсселя

Єврокомісар назвав ситуацію в Україні парадоксальною

Фюле: Брюссель уже чекає хороших новин у справах Тимошенко і Луценка

Янукович затягнув виконання ще одного зобов'язання перед Євросоюзом