Тарута розповів, що Тимошенко і Щербань залагодили конфлікт за 10 місяців до вбивства

08 лютого 13:10

Колишній бізнес-партнер Щербаня Сергій Тарута впевнений, що його вбивство не давало жодних переваг ЄЕСУ.

 

Голова ради директорів корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" Сергій Тарута сумнівається, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко може бути причетна до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році.

Всі комерційні конфлікти з ЄЕСУ у нас закінчилися до січня 1996 року - за десять місяців до вбивства Євгена Щербаня. У січні ми вже були в одному човні", - розповів Тарута в інтерв'ю "Українській правді".

На питання, чи був конфлікт між Щербанем і Лазаренком, Тарута сказав, що ніколи про це не чув.

"Я з Лазаренком ніколи не зустрічався. І Щербань мені про цей конфлікт не говорив. Він висловлювався про те, що "ось, дніпропетровські хочуть зайти безпосередньо, але наша жорстка позиція, щоб працювали тільки через нас". І на початку 1996 року ми цього вже досягли", - зазначив він.

"Практично щотижня приїжджала велика команда ЄЕСУ та Ітери. Вони сиділи у нас в офісі постійно, ми погоджували специфікації щодо кожного заводу, це досить велика рутинна робота, і одночасно складна робота", - розповів Тарута.

За словами Тарути, щодо вбивства Щербаня ходили різні чутки.

"Оточення говорило, що Женя передчував і навіть охорону відпустив. Нібито знаючи, що на нього замах, він не хотів зайвих смертей", - розповів бізнесмен.

"Думав він чи ні, що завтра з ним може трапитися біда? Звичайно, не думав. Які були версії? Особисто у мене була та зарубіжна версія. Свого часу російський бізнес активно намагався заходити у Донецьку область. Була і політична версія. Певною мірою і дніпропетровська версія, але це були внутрішні відчуття", - заявив він.

"Але точно це вбивство ніяк не змінювало нашу схему, не давало переваг ЄЕСУ. Більше того, послаблювало наші позиції, тому що Євген досить жорстко відстоював інтереси ІСД і Донецької області", - підкреслив Тарута. !zn