Тарута розповів про "конфлікт інтересів" між ІСД і ЄЕСУ

02 квiтня 12:11

У газотрейдерів ЄЕСУ та ІСД був "конфлікт інтересів" на ґрунті постачань газу споживачам, проте незабаром компанії домовилися і уклали угоду.

 

Сергій Тарута заявив, що в 1996 році між командами корпорацій ЄЕСУ та ІСД були "хороші робочі відносини". Про це він сказав під час допиту у справі про вбивство Євгена Щербаня, відповідаючи на питання звинувачення.

За словами Тарути, спочатку між ЄЕСУ та ІСД був "конфлікт інтересів" на ґрунті постачань газу споживачам Донецької області. "ЄЕСУ" та "Ітера" хотіли заходити напряму", - сказав він, додавши, що згодом газотрейдери ЄЕСУ та ІСД домовилися і уклали угоду.

На питання прокурора Пушкаря, чи міг ІСД відмовитися від співпраці з корпорацією ЄЕСУ, Тарута відповів: "Міг".

На питання, чому ІСД не відмовився, він сказав: "Тому що домовилися".

"Був нормальний, діловий конфлікт... Після того, як ми домовилися, склалися нормальні робочі відносини", - заявив він.

"Я не знаю жодного прецеденту, щоб ЄЕСУ вело переговори в обхід ІСД. Щодо "Ітери" такі прецеденти були", - сказав Тарута, додавши, що "Ітера" навіть постачала газ деяким споживачам Донецької області.

На питання про те, кому була вигідна смерть Євгена Щербаня, він відповів: "Не знаю". Також Тарута заявив, що нічого не знає про погрози Щербаню.

Тарута також додав, що йому нічого не відомо про причетність Юлії Тимошенко до вбивства Щербаня, а також у нього немає відповідних доказів.

Нагадаємо, у лютому-березні 2013 року в суді на стадії досудового слідства у "справі Щербаня" були допитані три свідки звинувачення і один свідок захисту.

Тимошенко на допитах не була присутня, хоча її захист неодноразово заявляв про бажання екс-прем'єра особисто брати участь у цих допитах.

У січні Генрокуратура вручила Юлії Тимошенко офіційне повідомлення про те, що її разом з Павлом Лазаренком підозрюють в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

За версією слідства, Тимошенко і Лазаренко замовили вбивство Щербаня угруповання кілерів через неможливысть поділити ринок газу у Донецькій області. Сама Тимошенко заявила, що президент Віктор Янукович намагається списати на неї свої злочини, щоб не допустити до президентських виборів 2015 року. !zn

Читайте також:

ГПУ відмовилася розслідувати причетність до справи Щербаня помічника Лазаренка

Бізнес-партнер Щербаня стверджує, що вбивство замовили Кучма і Лазаренко

Захист Тимошенко: Щербань в телеінтерв'ю натякав, хто може його вбити

Свідок у "справі Щербаня" розповів, кого повинні були вбити наступним