Свободівці пообіцяли не ганяти «тушок» у Раді

20 грудня 08:15

Представники ВО «Свобода» пообіцяли більше не перешкоджати Олександру та Андрію Табаловим потрапляти у сесійну залу Верховної Ради.

 

Депутати від партії «Свобода» не мають наміру постійно ганяти «тушок» у Верховній Раді.

Про це заявив депутат від партії «Свобода» Андрій Мохник в ефірі 5 каналу, коментуючи той факт, що саме депутати від «Свободи» не пустили до сесійної зали депутатів-«тушок» Олександра і Андрія Табалових.

«Справа в тому, що Табалови - це представники наших партнерів - фракції «Батьківщина», і власне ми продемонстрували як можна це робити, але робити за когось ми не будемо цю роботу», - зазначив він.

При цьому політик уточнив, що «відповідальність за кандидатів і депутатів у тієї політичної сили, яка їх висувала і від якої вони обиралися».

«У 2010 році, коли йшла мова про Харківські угоди, про їхню ратифікацію, ми власне рекомендували тій же «Батьківщині» і «Народній самообороні», що можна не допустити ратифікації, коли вони не допустять «тушок» від своїх політичних сил у сесійну залу. Вони тоді не прислухалися. Зараз ми продемонстрували, що це можна робити, але ми не парламентські пристави», - пояснив Мохник.

При цьому відповідаючи на питання, чи означає це, що «Свобода» відмовляється від своїх слів, що не допустить «тушок», депутат запевнив: «Очевидно, що ні. Але ми не можемо бути святішим за Папу Римського».

«Ми не можемо стояти весь час і за когось виконувати їхню роботу. У даній ситуації ми продемонстрували, якою має бути поведінка, якою повинна бути мода в парламенті», - уточнив він, додавши, що у «Свободи» 37 депутатів і «всі вони у фракції». !zn

Читайте також:

Опозиція виштовхала із зали Ради двох депутатів з криками «Тушки, геть!» (ВІДЕО)

Від двох «тушок» із «Батьківщини» вимагають скласти мандати

Нова Рада обрана: повний список депутатів