Свободівцю Мірошниченку інкримінують незаконне заволодіння авто, на якому він зніс Леніна

04 березня 17:12

У прокуратурі стверджують, що вантажний автомобіль марки "ЗІЛ-130", що використовувався при знесенні пам'ятника Леніну, свободівці здобули незаконно.

 

Охтирським міськвідділом УМВС України у Сумській області розпочато ще одне кримінальне провадження, пов'язане з пошкодженням пам'ятника Леніну: нардепу від ВО "Свобода" Ігорю Мірошниченку інкримінують незаконне заволодіння вантажівкою.

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, дії депутата підпадають під ч. 1 ст. 289 КК України - незаконне заволодіння транспортним засобом.

"15 лютого цього року народний депутат України М. разом з групою невстановлених на цей час осіб, застосовуючи вантажний автомобіль марки "ЗІЛ-130", пошкодив пам'ятник Леніну. За цим фактом було розпочато кримінальне провадження щодо год. 2 ст. 296 КК України - хуліганство, здійснене групою осіб", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового слідства встановлено, що народний депутат незаконно заволодів автомобілем, що належить на правах власності жителю Тростянцю Б.", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, вантажівку народний депутат зупинив у Тростянці, сказавши водієві, що вона потрібна йому для перевезення меблів, пообіцявши відповідну винагороду. Потім наказав власникові авто їхати з ним до Охтирки і чекати на площі Леніна на відстані 50 метрів від пам'ятника.

"Незважаючи на протести водія, М. сам сів за кермо автомобіля і за допомогою металевого троса пошкодив пам'ятник", - відзначає прокуратура.

Як раніше повідомлялося, діями щодо руйнування пам'ятника Леніну в Охтирці 15 лютого цього року керував народний депутат України, керівник Сумської обласної організації партії ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко. !zn

Читайте також:

Кернес пообіцяв за Леніна ламати руки і ноги

Могильов порекомендував свободівцям триматися подалі від Криму

Ліквідаторам пам'ятника Леніну в Охтирці загрожує до чотирьох років в'язниці

Питання з пам'ятником Леніну в Охтирці вирішить міськрада