«Свобода» впевнена, що Садовий зміг зламати код Facebook

10 листопада 11:15

Львівські депутати фракції «Свобода» вважають, що команда львівського голови Андрія Садового фальсифікувала результати опитування у мережі Facebook стосовно назви львівського аеропорту. Про це заявив депутат від фракції «Свобода» у Львівській міській раді Юрій Михальчишин.

 

«Ми вважаємо, що у Львові відбулось цинічна спецоперація. Оголосили фальшиве, цілком підставне опитування в соціальній мережі Facebook. Для мене вже не дивина, що команда Андрія Садового маніпулює електронними засобами масової інформації», - заявив Ю.Михальчишин.

Як саме міський голова міг вплинути на результати цього опитування «свободівець» не уточнив.

«Це просто несерйозно. Сервери компанії Facebook є одними найбільш захищених об’єктів у світі», – відреагував на заяву «свободівця» депутат Львівської міської ради Богдан Панкевич. «Я особисто вважаю цілком природнім те, що львів’яни вирішили удостоїти короля Данила. Це потужна історична постать, український король, який заснував українське місто Львів. І цієї назвою ми вкотре нагадаємо світу, що Львів є українським і європейським містом», - додав він.

Нагадаємо, відповідно до результатів опитування в якому взяли участь понад 12 200 користувачів цієї соціальної мережі, більшість учасників висловилась на користь назви на честь засновника Львова – короля Данила Галицького.

Як повідомлялося, фракція Всеукраїнського об'єднання «Свобода» у Львівській міськраді оприлюднила звернення до прем'єр-міністра Миколи Азарова, в якому вимагає назвати оновлений Львівський аеропорт ім'ям С.Бандери. Пізніше партія пообіцяла винести проект відповідного рішення на розгляд найближчої сесії.

Президент В.Янукович, відповідаючи на питання про те, як він оцінює ініціативу Львівської міськради про те, щоб назвати реконструйований аеропорт ім'ям лідера ОУН С.Бандери, сказав, що це буде вирішувати місцева рада.

Депутат-комуніст Євген Царьков виступив у парламенті з проханням до президента не допустити назви Львівського аеропорту ім'ям С.Бандери.

Раніше мер Львова А.Садовий пропонував Кабміну назвати аеропорт іменем короля Данила Галицького. Представники місцевої інтелігенції пропонували назвати аеропорт іменем скульптора Іоанна Пінзеля, який творив у Львові наприкінці XVII - початку XVII століть.

У той же час у Міністерстві інфраструктури повідомили, що рішення про присвоєння ДП «Міжнародний аеропорт "Львів» чийогось імені приймається на рівні уряду.