«Свобода» відмовилася від провокаційного маршу в Одесі 21 травня

20 травня 12:56

Партія «Свобода» відмовилася від проведення маршу 21 травня у центрі Одеси, повідомив журналістам на прес-конференції у п'ятницю голова Одеської обласної організації партії Павло Кириленко.

 

За його словами, таке рішення організація ухвалила, щоб не нагнітати істерію в суспільстві. «Ми не будемо проводити марш 21 травня, щоб не давати антиукраїнським силам зайвого приводу для нагнітання істерії в суспільстві», - підкреслив він.

Нагадаємо, що у четвер, 19 травня, Одеський окружний адміністративний суд заборонив проведення маршів у центрі Одеси 21 травня всім організаціям, які подали заявки. Раніше ВО «Свобода», а слідом за нею партія «Батьківщина», Одеський обком Комуністичної партії України, Одеська обласна організація «Союзу офіцерів СРСР», Одеська обласна організація ПСПУ і низка інших організацій подали заявки на проведення маршів у центрі Одеси 21 травня о 16:00. Маршрути всіх маніфестацій мали стартувати від центрального корпусу Одеського національного університету ім.І.І.Мечникова і далі вулицями Пастера, Преображенською, Дерибасівською, Катерининською, Жуковського і закінчитися в парку ім.Т.Г. Шевченка.

Міліція для забезпечення правопорядку виведе в центр Одеси більше 1 тис співробітників.