"Свобода" оприлюднила свій список на вибори до Ради

01 серпня 10:22

На з'їзді політсили також була затверджена передвиборча програма "Свободи" "Своя правда - Своя власність - Своя гідність на СВОїй, БОгом ДАній, землі".

 

Всеукраїнське об'єднання «Свобода» на своєму з'їзді 1 серпня оприлюднило свій партійний список для участі в парламентських виборах-2012.

Список на виборах до Верховної Ради очолив лідер партії Олег Тягнибок. Другим йде актор Богдан Бенюк, третім йде заступник голови «Свободи» Андрій Мохник, четвертим - член політради партії Ігор Мірошниченко, замикає п'ятірку доктор юридичних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександр Шевченко.

У другу п'ятірку увійшли заступник голови партії Анатолій Вітів, заступник голови партії з національної пам'яті Олег Панькевич, голова Харківської облорганізації Ігор Швайка, голова Одеської облорганізації Павло Кириленко, заступник голови партії Ігор Янків.

В цілому ж на з'їзді ВО "Свобода" одноголосно був затверджений партійний список кандидатів у депутати цієї політсили з 225 кандидатів, а також список з 35 мажоритарників.

На з'їзді політсили також була затверджена передвиборна програма "Свободи" "Своя правда - Своя власність - Своя гідність на СВОїй, БОгом ДАній, землі".

У програмі, зокрема, йдеться: "Визнати вояків ОУН-УПА учасниками національно-визвольної боротьби за державну незалежність України. Надати ветеранам ОУН-УПА належні пільги і компенсувати недодані за роки Незалежності. Оголосити 14 жовтня - День створення УПА - державним святом".

"Свобода" пропонує відкрити всі "архіви ВЧК-ГПУ-НКВД-МГБ-КДБ", які зберігаються в Центральному архіві і обласних архівах СБУ.

Серед інших програмних пропозицій - люстрація влади. "Усунути від влади агентуру КДБ і держслужбовців, які працювали на керівних посадах в КПРС", - наголошується в програмі.

Партія виступає за ліквідацію обласних та районних державних адміністрацій та передачу їхніх повноважень виконкомам місцевих рад.

ВО "Свобода" підтримує створення потужного середнього класу і соціальний захист замість "панування олігархії і грабежу країни".

"Серед ключових завдань - заборонити приватизацію стратегічних підприємств і повернути в державну власність раніше приватизовані, гарантувати державний контроль над природними монополіями, ліквідувати приватні монополії і олігополії", - підкреслюється в програмі.

Як повідомлялося, в Україні з 30 липня стартувала виборча кампанія з виборів до Ради. !zn

Читайте також:

Богдан Бенюк піде другим номером у списку «Свободи»

«Свобода» закликала українців бойкотувати все російське

«Свобода» піде на вибори за партійними списками самостійно

Опозиція пообіцяла Януковичу імпічмент, а чиновникам - люстрацію