"Свобода" вимагає перевірити Табачника на причетність до розкрадання музейних цінностей

19 лютого 18:25

У "Свободі" запропонували перевірити "численні повідомлення в пресі" щодо можливого розкрадання Табачником цінностей історико-культурних фондів України.

 

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про створення парламентської слідчої комісії для перевірки глави Міносвіти Дмитра Табачника на причетність до розкрадання цінностей історико-культурних фондів України і неефективного використання бюджетних коштів.

Відповідний документ 19 лютого зареєстрував народний депутат від фракції "Свобода" Михайло Блавацький.

Проект постанови передбачає створення спеціальної Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка протягом півроку могла б займатися відповідним розслідуванням.

Пропонується, що комісію повинен очолити сам Блавацький, а до її складу мають увійти опозиціонери В'ячеслав Кириленко, Іван Стойка (обидва представляють "Батьківщину"), Марія Матіос ("УДАР"), а також троє представників Партії регіонів і один комуніст.

У пояснювальній записці до законопроекту свободівець зазначив: "Громадяни України і українська преса неодноразово відзначали, що міністр освіти і науки, молоді та спорту України Табачник Дмитро Володимирович має відношення до розкрадання цінностей історико-культурних фондів України, а бюджетні кошти виділені міністерству для реалізації державних програм, використовуються не за призначенням".

Нагадаємо, що подібні звинувачення на адресу нинішнього глави Міносвіти раніше звучали і в Партії регіонів. Зокрема, однопартієць Табачника Борис Колесніков називав свого колегу "казнокрадом" і звинувачував у крадіжці експонатів з українських музеїв. !zn

Читайте також:

Табачника хочуть притягти до кримінальної відповідальності за спотворення історії

Табачника звинуватили в підробці законопроекту "Про вищу освіту"

Табачник назвав протестуючих проти його призначення міністром "жалюгідною купкою"