"Свобода" відмовилася підтримати в Києві "політичного авантюриста" Катеринчука

15 квiтня 18:18

Намір Катеринчука балотуватися в мери Києва як мінімум пахне політичним авантюризмом, вважають у "Свободі".

 

Заяви Миколи Катеринчука про готовність ВО "Свобода" підтримати його кандидатуру на посаду мера Києва не відповідають реальним політичним процесам у "Свободі" і взагалі в опозиції. Про це виданню Тиждень.uа заявив народний депутат, голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

"Це не відповідає дійсності. На сьогодні "Свобода" чітко заявила, що ми разом з нашими партнерами з "Батьківщини" і УДАРу, будемо підтримувати єдиного узгодженого кандидата на посаду міського голови. Відповідно зрозуміло, що ми не можемо при цьому підтримувати пана Катеринчука, який вже заявив, що він готовий балотуватися на пост міського голови, незалежно від того, чи висунуть його опозиційні сили, зокрема, "Батьківщина", до якої він сьогодні входить. Очевидно, що це, як мінімум пахне політичним авантюризмом", - підкреслив він.

- Катеринчук оголосив про висунення в мери Києва, незважаючи на низький рейтинг

При цьому Іллєнко зазначив, що його особистий рейтинг у Києві "значно вищий" ніж рейтинг Катеринчука. "І тому я взагалі не розумію, про що ми говоримо", - додав свободівець.

Як повідомлялося, 12 квітня Катеринчук заявив, що прийняв рішення у разі призначення виборів у Києві висунути свою кандидатуру на посаду мера столиці.

За даними останнього соцопитування Центру Разумкова, рейтинги Катеринчука та Іллєнка приблизно однакові - по 5%. !zn

Читайте також:

Рейтинг Кличка в Києві в два рази вищий, ніж у Попова

Опозиція не обговорювала кандидатуру Порошенка на посаду мера Києва

Катеринчук заявив, що мером Києва може бути тільки він або Кличко