"Свобода" розсекретила план Добкіна і Кернеса щодо зриву акції опозиції в Харкові

12 квiтня 07:30

Представники опозиційних сил заявляють, що регіонали готують підрив пам'ятника Леніну в Харкові з метою зірвати проведення опозиційної акції "Вставай, Україно!".

 

В опозиції заявляють, що влада готує провокації напередодні акції "Вставай, Україно!" у Харкові.

"Привезли 3 автобуси, приблизно 50 людей - зовні спортсменів. Не знаю, що хочуть - чи то ламати, чи то обляпати пам'ятник Леніну, чи то розбити кілька вітрин навколо, - але хочуть зробити це з використанням "Свободи" - і як наслідок - зустрічний погром, у світлі обіцянок, які робив Кернес. Тому ми заявили в прокуратуру і вимагаємо реакції. У нас є прізвища і факти", - сказав народний депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков.

Він підкреслив також, що запланована в рамках опозиційної акції хода від пл.Рози Люксембург до площі Руднєва і мітинг перед апеляційним судом Харківської області відбудеться, незважаючи ні на що.

"Арсеній Яценюк заявив, що хода опозиції відбудеться як би не біснувалася влада", наголосив Аваков.

Інформацію про провокацію, що готується, підтверджує і інший народний депутат - свободівець Ігор Швайка.

"Харківські регіонали готові пожертвувати своїм більшовицьким ідолом, щоб зробити провокацію напередодні акції "Вставай, Україно!" у Харкові. Тепер стало відомо, що вночі 12 квітня Мішині й Гешині поплічники в нашій символіці і під "свободівськими" прапорами готуються підірвати пам'ятник Леніну. Щоб зірвати марш опозиції, який призначений на 12 квітня 2013", - написав Швайка на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося раніше, опозиційна акція "Вставай, Україно!" у Харкові планувалася на 12 квітня, в день, на який призначено чергове засідання суду у справі щодо екс-прем'єра Тимошенко, яку звинувачують у зловживаннях корпорації ЄЕСУ.

Колона учасників акції протесту на чолі з лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Олегом Тягнибоком і Віталієм Кличком має пройти від площі Рози Люксембург до площі Руднєва, де розташований Апеляційний суд Харківської області, в якому буде проходити судове засідання.

У четвер Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Харківської міськради і виніс постанову про обмеження права на свободу зборів "шляхом заборони масової акції, мітингу з ходою". !zn

Читайте також:

Суд заборонив акцію "Вставай, Україно!" у Харкові. Опозиція у відповідь: відбудеться за будь-яких умов

Влада Харкова має намір заборонити ходу опозиції в день суду у справі Тимошенко

Тимошенко можуть примусово доставити в суд у справі ЄЕСУ 12 квітня

Опозиція на мітингу в Києві озвучила вісім вимог до влади