Світовий конгрес українців надішле місію спостерігачів на вибори в Україну

21 лютого 17:55

Моніторинг виборчого процесу має вирішальне значення для захисту молодої демократії в Україні.

 

Світовий конгрес українців (СКУ) організовує місію спостерігачів на парламентські вибори в Україну. Про це йдеться в повідомленні СКУ «у відповідь на зроблене 25 січня 2012 повідомлення міністра закордонних справ України про намір запросити міжнародні організації на парламентські вибори, які відбудуться 28 жовтня 2012 року».

«
Довгостроковий і короткостроковий моніторинги та інформація про хід виборчого процесу має вирішальне значення для захисту молодої демократії в Україні. На останньому засіданні Ради директорів СКУ було прийнято ухвалу про створення спеціальної комісії, яка буде здійснювати керівництво і координацію міжнародної місії спостерігачів. Завданнями комісії є запросити досвідчених добровольців зі складових організацій СКУ у всьому світі, розробити стратегію спостереження за виборами, підготувати навчальні матеріали і інструктаж для спостерігачів за виборами та координувати місію спостерігачів», - сказано в повідомленні.

Президент СКУ Євген Чолій заявив, що спостереження за парламентськими виборами в Україну є пріоритетом для СКУ. «
Право на вільні і справедливі вибори є одним з основних демократичних прав, що виражає політичну волю народу. СКУ закликає всіх виборців узяти участь у голосуванні 28 жовтня 2012 р., під час парламентських виборів в Україні», - сказав Чолій.

Заснований у 1967 році СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, яка представляє інтереси більше 20 мільйонів українців. СКУ об'єднує у своєму складі українські організації з 32 країн і підтримує зв'язки з українцями ще 13 країн. !zn

Читайте також

Світовий конгрес українців вимагає вплинути на Януковича

Президент Світового конгресу українців розповість Януковичу, що він думає про демократію в країні

Світовий конгрес українців закликав натиснути на український режим для звільнення Тимошенко