Свідок: Луценка судять за те, що практикується вже 20 років

24 листопада 10:35

Принцип зарахування загального цивільного стажу осіб, які працюють у МВС, у міліцейський стаж було розпочато ще 20 років тому - із перших років незалежності України. Про це сьогодні на допиті у Печерському суді в якості свідка у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка заявив колишній головний інспектор відділу комплектування центрального апарату міністра, департаменту кадрового забезпечення МВС України Ярослав Усик.

 

«Ця практика почалася з незалежності України і діє зараз», - зазначив він.

За словами свідка, до його функціональних обов'язків на посаді входила підготовка пенсійних документів, пенсійних розрахунків, які складалися у відповідності з іншими документами особи і віддавалися для подальшого розрахунку пенсії і перевірялися керівником управління, в якому він працював.

Я.Усик зазначив, що документи про пенсійне забезпечення колишнього водія екс-міністра внутрішніх справ України Леоніда Приступлюка було складено на підставі його послужного списку в особовій справі з дотриманням відповідних правил. «Порушення законодавства при складанні пенсійного розрахунку не було...Незаконну вислугу років я б не підписав», - сказав свідок, зауваживши, що будь-яких вказівок від міністра або інших осіб щодо Л.Приступлюка він не отримував.

Зараз суд продовжує допит чергового свідка у справі.

Нагадаємо, Ю.Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Він перебуває у Лук'янівському СІЗО.

Печерський районний суд Києва з кінця травня розглядає справу Ю.Луценка.

Генпрокуратура, зокрема, звинувачує Ю.Луценка у незаконному оформленні на роботу у МВС свого особистого водія Л.Приступлюка і в порушеннях, пов'язаних із наданням квартири і нарахуванням йому пенсії.